Onze fractie

 

 

 

Fractievoorzitter Maaike Moulijn (1977) is vanaf 2010 politiek actief voor de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Apeldoorn en sinds 2015 statenlid in Gelderland. Ze is mede-initiatiefnemer van VegaVrijdag en de Dag van de Duurzaamheid in Apeldoorn. In het dagelijks leven is ze mede-eigenaar van VOF zelf denken doen, echtgenote en moeder van een dochter.

 

Raadslid en voorzitter van de PvdD werkgroep Arjan Groters (1983) is geboren en getogen in Apeldoorn. Hij houdt van lezen maar nog vaker tref je hem wandelend of fietsend aan in de natuur. Drie jaar geleden werd Arjan lid van De PvdD en sinds anderhalf jaar is hij actief betrokken bij de fractie van Apeldoorn. Arjan zet zich in voor een diervriendelijker Apeldoorn. Geen jacht meer en meer vergroening.

 

Fractievertegenwoorder Yvonne de Carpentier is geboren en getogen in Apeldoorn. Ze is opgegroeid tussen de honden, geiten, kippen en bijen. Het is bijna logisch dat ze een opleiding voor dierverzorging ging doen. Later kwam daar nog een opleiding MWD met de minor huiselijk geweld bij. Yvonne maakt zich sterk voor aandacht voor huisdieren bij de aanpak van huiselijk geweld. Bovendien wil ze duurzaamheid betaalbaar maken en sociale vangnet intact houden zodat iedereen gezonde keuzes kan maken.

 

Fractievertegenwoordiger Eke Havekes (1976) werkt als psychiatrisch verpleegkundige bij GGNet, is moeder van 2 dochters en een zoon en houdt in haar vrije tijd van sporten, tuinieren en een spannend boek. Ze woont haar hele leven al in Apeldoorn. Na een ontmoeting met een paar leden van de PvdD, meldde ze zich aan bij de werkgroep en draait inmiddels ook al een tijdje mee met de fractie. Eke zet zich in voor een groen en diervriendelijk Apeldoorn met meer respect en zorg voor alle dieren, zowel de wilde dieren, dieren in de bio-industrie en huisdieren.

 

Luuk van der Veer (1962) woont in Apeldoorn. Hij is sinds 2007 Provinciaal Statenlid voor de Partij voor de Dieren en combineert dit nu, net als Maaike, met fractiewerk voor de gemeente Apeldoorn. Hij zet zich in voor dieren, natuur en milieu en voor groepen in de samenleving die niet voor zichzelf op kunnen komen. Luuk spendeert graag zijn tijd tussen vrienden en familie en houdt van het maken van een flinke wandeling.

 

Fractiemedewerker Jeroen Juwett (1964) is getrouwd met Heleen. Hij runt, samen met een compagnon, een eigen bedrijf en in zijn vrije tijd gaan de wandelschoenen aan voor flinke wandeltochten samen met vrouw en hond. Jeroen bemoeit zich met het beleid van de fractie, beheert de agenda en zorgt ervoor dat de fractievergaderingen niet al te chaotisch verlopen.

 

Fractiemedewerker Heleen Juwett (1970), getrouwd met Jeroen en in het dagelijks leven interieurontwerper. Geniet van de dagelijkse wandelingen met Monsieur Bob, haar hond en bezoekt graag Fantasy festivals.  Heleen houdt de website en Facebook up-to-date en schrijft nieuwsbrieven en persberichten.

 

Foxterriër “Monsieur Bob” (2007) is fractiehond en verwelkomt persoonlijk de fractieleden aan het begin van iedere vergadering. Ook kijkt hij graag in alle tassen om te zien of er iets lekkers in zit. Hij claimt standaard de stoel naast of de schoot van Heleen en bemoeit zich soms met de inhoud van de vergadering. Alleen als het te lang duurt valt hij in slaap.