10 jaar Partij voor de Dieren in de gemeen­teraad van Apeldoorn!


reden voor een feestje......maar nu even niet

18 april 2020

Sinds 2010 is de Partij voor de Dieren actief in Apeldoorn. Met Harry Voss en Maaike Moulijn als fractievoorzitters hebben we het dierenwelzijn op de kaart gekregen. Hiervoor hebben we actie gevoerd, veel actie. Tegen het LOG, de sluiting van het Kroondomein, tegen vermaak met dieren in het circus en op straat, tegen de komst van een megageitenstal om er een aantal te noemen.

Het resultaat was dat de raad een dierenwelzijnsnotitie aannam en Apeldoorn werd uitgeroepen tot één van de meest diervriendelijke gemeenten van Nederland. Ook ging Apeldoorn steeds meer werk maken van haar groene karakter. Er kwamen meer initiatieven op het gebied van duurzaamheid, natuurbehoud, een verbod op het oplaten van ballonnen, zwerfafvalopruimacties, een vuurwerkverbod en groene bushokjes. In de groene menubalk bovenaan deze pagina leest u onder het kopje "successen" meer over grote en kleine successen en stapjes in de goede richting die de afgelopen 10 jaar zijn gezet voor een groener en diervriendelijker Apeldoorn.

We zijn trots op wat we bereikt hebben, samen met de leden van onze fractie en samen met u. Zonder uw steun en uw stem hadden we dit niet kunnen bereiken. Door uw steun ook kregen we in 2018 een extra raadszetel.

Afgelopen zaterdagmiddag 18 april hadden we een feestje gepland om u voor uw steun te danken en samen met u het glas te heffen op het succes van de afgelopen 10 jaar en op de komende 10. Helaas mag het niet zo zijn. De coronacrisis dwingt ons thuis te blijven. Dus dat doen we want uw gezondheid en die van ons is nu van essentieel belang.

Daarom heffen we vandaag het glas vanuit huis en brengen we op deze wijze een toost uit op u allen. Blijf gezond en blijf ons steunen. De huidige crisis bewijst het belang van een gezonde aarde. We moeten zuinig omgaan met alles wat erop leeft, de natuur, de dieren en ook de mensen. Daarom vandaag geen feestje maar we hopen later dit jaar alsnog met elkaar het glas te heffen en te proosten op 10 jaar Partij voor de Dieren in Apeldoorn.

Dinsdag 22 april is het landelijke zaaidag en via de Partij voor de Dieren kunt u een zakje biologisch bloemenzaad bestellen. We hadden u na afloop van ons feestje vandaag bloemenzaad willen geven maar vragen u nu het via de landelijke Partij te bestellen en dinsdag (of een andere dag) te zaaien voor meer bloemen, meer bijen, meer kleur en meer positiviteit. Dat kunnen we nu allemaal goed gebruiken!

Bestel 250 gram biologische bloemenzaden, voor €10 inclusief verzending, bij de Bijenstichting! 🐝🐝 #FleurNLop Bent u nog geen lid? U ontvangt de biologische bloemenzaden kado wanneer u nu lid wordt. https://leden.partijvoordedieren.nl/word-lid-handmatige-ma…/

Gerelateerd nieuws

Let op elkaars welzijn en dat van dieren

De Partij voor de Dieren komt op voor alles wat kwetsbaar is. Hoe kwetsbaar we zijn is tijdens de uitbraak van dit coronaviru...

Lees verder

Ook dieren vaak slachtoffer van huiselijk geweld

Eerder deze maand was er online een politieke markt, waar o.a. huiselijk geweld werd behandeld. Wij maken ons sterk voor alle...

Lees verder