Agenda


 • Help, de Veluwe stikt!!

  U heeft ongetwijfeld al veel gehoord in de media over de stikstofcrisis en de gevolgen ervan voor de natuur. Wat u waarschijnlijk niet weet is hoe het nu gesteld is met de conditie van de Veluwe. Gaat het werkelijk zo slecht met dit prachtige natuurgebied? En wat zijn eigenlijk de gevolgen van deze crisis voor Apeldoorn....en kunnen we er iets aan doen?

  De Partij voor de Dieren organiseert op maandagavond 4 november een informatieavond over de stikstofcrisis waarbij u niet alleen geïnformeerd wordt maar ook met deskundigen wordt gezocht naar een oplossing.

  U krijgt een korte samenvatting over het ontstaan van deze crisis en vervolgens zal onderzoeker Arnold van der Burg van stichting Biosfeer en gastdocent environmental science aan het Radboud Universiteit ons informeren over de stand van zaken op de Veluwe.

  We zullen, na de presentatie, in gesprek gaan verschillende betrokkenen over de gevolgen van deze crisis voor onze gemeente. We nodigen u uit om actief deel te nemen aan dit debat. Immers, welke mogelijkheden ziet u om deze crisis aan te pakken en welke prijs wilt u betalen om duurzamer te leven?

  Een simpele oplossing bestaat niet volgens Commissie Remkes die het probleem onderzocht. We leven in een klein land en niet alles kan! Er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Maar welke? Denkt u met ons mee? We rekenen op uw komst.

  4 november , 20:00 - 22:30
  ACEC, Roggestraat 44 te Apeldoorn
 • Politieke Markt: bespreking toekomst agrarisch perspectief

  Tijdens de Politieke Markt (PMA) van 7 november zal er door de gemeenteraad gedebatteerd worden over de toekomst van de agrarische sector in onze gemeente, het zogenaamde Agrarisch Perspectief, een beleidsdocument waaraan het college al 3 jaar werkt. Dit naar aanleiding van nieuwe wet- en regelgeving maar ook met name vanwege de vele discussies over het toekomstperspectief van de agrarische sector.

  Het debat is openbaar en er bestaat de mogelijkheid om in te spreken. Op de website van de gemeente kunt u de documenten bekijken met betrekking tot deze vergadering: https://apeldoorn.raadsinformatie.nl/bijeenkomst/577591/Politieke%20markt%2007-11-2019

  Een verzoek tot inspreken kunt u per mail richten aan de griffie van Apeldoorn: otgriffie@apeldoorn.nl

  We nodigen u van harte uit om bij dit debat aanwezig te zijn.

  7 november , 21:15 - 22:15
  Stadhuis Apeldoorn, zaal het Rode Hert
 • Anti bontactie PvdD werkgroep Apeldoorn in centrum van de stad

  Op zaterdag 9 november zullen leden van de PvdD werkgroep Apeldoorn een anti-bontactie voeren door middel van het uitdelen van flyers en een kraam in het centrum van Apeldoorn.

  Geef je steun aan onze mensen en bezoek onze kraam. Je bent van harte welkom tussen 11.00 en 15.00 uur. De exacte locatie van de kraam is nu nog niet bekend. Meer info volgt dus nog.

  9 november , 11:00 - 15:00
  centrum Apeldoorn