Agenda


 • Protest fietstocht door Kroondomein

  georganiseerd door de Faunabescherming en werkgroep PvdD Apeldoorn

  Op zondag 12 september a.s. organiseert De Faunabescherming samen met de werkgroep van de Partij voor de Dieren afdeling Apeldoorn een demonstratieve fietstocht door het Kroondomein.

  Dit vanwege de jaarlijkse afsluiting van het gebied om onze Koning en zijn adellijke vriendjes de kans te geven om ongestoord op jacht te gaan op onder andere wilde zwijnen. Van 15 september tot 25 december is, zoals bekend, bijna het gehele domein afgesloten.

  Volgens de regeling SVNL2016 Gelderland (subsidieverlening natuur en landschap) zou het Kroondomein per jaar maximaal een week voor het publiek mogen worden afgesloten. Echter, de Koning heeft een speciale dispensatie van deze regeling gekregen van de regering vanwege de Koninklijke jacht. De Faunabescherming voert een juridische procedure om het gebied jaarrond open te krijgen, op die ene week na.

  Harry Voss zal tijdens de fietstocht onderweg uitleg geven over 35 jaar actievoeren en wat er zo allemaal gebeurt in het veld.

  Met het openstellen van het Kroondomein hopen de actievoerders dat onze Koning zijn geweer aan de wilgen gaat hangen: “Jacht past een koning niet”.

  Aanmelden:

  Om je aan te melden stuur je een mailtje naar: apeldoorn@partijvoordedieren.nl

  Vermeld je naam en met hoeveel personen je komt. Er is plek voor maximaal 40 deelnemers.

  12 september , 11:00 - 15:00
  Vertrek en aankomst vanaf Café de Hamer, Zwolseweg 275 Wenum Wiesel