Voor duurzame landbouw en gezond voedsel


Alleen een gezonde landbouw levert duurzaam voedsel

Apeldoorn kan een voorbeeldgemeente worden als wij samen onze schouders onder duurzaam en gezond leven zetten. De productie en consumptie van dierlijke eiwitten als vlees, vis en zuivel veroorzaken grootschalig dierenleed, kosten te veel energie, verbruiken te veel zoet water en grond en veroorzaken veel broeikasgassen. De Partij voor de Dieren wil daarom dat het voor de inwoners van Apeldoorn makkelijker wordt om vlees, vis en zuivel te laten staan. Gezonde landbouw is gif- en gentechvrij, regionaal, en wordt bedreven met respect voor dieren en natuur en levert de boer een eerlijk inkomen op.

  Onze standpunten:

  • Geen megastallen
  • Geen mestvergisters
  • Meer plantaardig voedingspatroon
  • Meer voedselbossen en moestuinen
  • Voor natuurinclusieve en gifvrije landbouw

  Voor duurzame landbouw en gezond voedsel

  Wat we hebben bereikt

  • Voorlopig geen megageitenstallen in Apeldoorn

   Door het organiseren van informatieavonden en protestacties hebben we ruim 800 bezwaarschriften ingezameld tegen de komst van een megageitenstal.

  • Meer aandacht voor koeien in de wei

  • PvdD Apeldoorn initieert "Eet geen dierendag".

   De gemeente Apeldoorn doet mee aan eet geen dierendag op 4 oktober. Op verzoek van de PvdD heeft de wethouder toegezegd om op Dierendag te zorgen dat in de gemeentelijke kantine die dag extra vegetarische menu’s worden geserveerd.

  • Gemeente Apeldoorn deelnemer van Meatfree Monday

   Sinds kort serveert én promoot het restaurant van de gemeente Apeldoorn iedere maandag vegetarische maaltijden.

      word lid Doneer

  Gerelateerd

  Oranje velden geen reclame voor landbouw en imago groen Apeldoorn

  PvdD Apeldoorn stelt vragen over gebruik glyfosaat door boeren in regio.

  Nederland is grootverbruiker van pesticiden. Niet alleen de bollentelers weten er wel raad mee, ook in de landbouw worden bestrijdingsmiddelen gebruikt. Het gebruik ervan wordt deze dagen duidelijk gemaakt door de velden die oranje-geel kleuren. Ze zijn letterlijk doodgespoten met glyfosaat, beter bekend als het middel Roundup van Bayer-Monsanto. Er is veel discussie over het gebruik van dit midde...

  Moties Vragen Nieuws