Voor duurzame landbouw en gezond voedsel


Alleen een gezonde landbouw levert duurzaam voedsel

Apeldoorn kan een voorbeeldgemeente worden als wij samen onze schouders onder duurzaam en gezond leven zetten. De productie en consumptie van dierlijke eiwitten als vlees, vis en zuivel veroorzaken grootschalig dierenleed, kosten te veel energie, verbruiken te veel zoet water en grond en veroorzaken veel broeikasgassen. De Partij voor de Dieren wil daarom dat het voor de inwoners van Apeldoorn makkelijker wordt om vlees, vis en zuivel te laten staan. Gezonde landbouw is gif- en gentechvrij, regionaal, en wordt bedreven met respect voor dieren en natuur en levert de boer een eerlijk inkomen op.

  Onze standpunten:

  • Geen megastallen
  • Geen mestvergisters
  • Meer plantaardig voedingspatroon
  • Meer voedselbossen en moestuinen
  • Voor natuurinclusieve en gifvrije landbouw

  Voor duurzame landbouw en gezond voedsel

  Wat we hebben bereikt

  • Voorlopig geen megageitenstallen in Apeldoorn

   Door het organiseren van informatieavonden en protestacties hebben we ruim 800 bezwaarschriften ingezameld tegen de komst van een megageitenstal.

  • Meer aandacht voor koeien in de wei

  • PvdD Apeldoorn initieert "Eet geen dierendag".

   De gemeente Apeldoorn doet mee aan eet geen dierendag op 4 oktober. Op verzoek van de PvdD heeft de wethouder toegezegd om op Dierendag te zorgen dat in de gemeentelijke kantine die dag extra vegetarische menu’s worden geserveerd.

  Help mee aan een betere wereld

      Word lid Doneer

  Gerelateerd

  Raad Apeldoorn vergadert over inten­sieve veehou­derij

  PvdD fel tegen nieuw bestemmingsplan Beemte Broekland

  Tijdens de raadsvergadering van donderdag 11 oktober zal het bestemmingsplan Beemte-Noord aan bod komen. Dit gebied was ooit bedoeld als LandbouwOntwikkelingsGebied (LOG), waar megastallen mochten komen. De Partij voor de Dieren heeft altijd fel tegen dit plan geprotesteerd. En gelukkig is het plan in 2012 vernietigd door de Raad van State. Nu ligt er een nieuw bestemmingsplan voor ditzelfde g...

  Vragen Nieuws