4 oktober: Eet geen dierendag


Maak van dierendag dé dier­vrien­de­lijkste dag van het jaar

11 september 2018

Dierendag is dé feestdag voor de dieren. Maar hoe zit het met de dieren op je bord? Voor hen is het leven een stuk minder feestelijk. Ze leven in een wereld van beton en staal met nauwelijks ruimte of daglicht. Gelukkig kunnen we dit samen veranderen door vaker een dagje lekker iets anders te eten!

Dit staat te lezen op de site van Wakker Dier bij hun actie om op 4 oktober géén vlees te eten en steeds meer bedrijven, organisaties én gemeenten doen hier aan mee. Dit betekent niet alleen veel voor de dieren, maar past ook goed in het MVO beleid én draagt bij aan een goede gezondheid. Een win win situatie dus.

Komende raadsvergadering roept de Partij voor de Dieren de gemeenteraad van Apeldoorn op om dit jaar ook deel te nemen aan deze actie. De PvdD heeft al eerder aangedrongen dat de gemeentelijke organisatie en de gemeente vanwege onder meer duurzaamheid en dierenwelzijn toe moeten naar een meer plantaardig voedingspatroon. Het goede voorbeeld geven door vleesloze dagen te introduceren hoort erbij. Het is beter voor mens, dier, natuur en milieu!