Apeldoorn bespreekt visie op inten­si­vering veehou­derij


.......stik­stof­crisis, corona­crisis.....de veehou­derij moet nu op de schop!!!

10 mei 2020

Donderdag 14 mei wordt tijdens de digitale Politieke Markt de notitie niet grondgebonden veehouderij (megastallen) in de raad van Apeldoorn besproken.

Dit naar aanleiding van een motie die op 28 november 2019 is aangenomen waarin het college verzocht wordt met een notitie te komen over de visie op intensivering en grondgebondenheid van de veehouderij. De notitie moet inzicht geven in de toekomstige opgaven voor de agrarische sector en het landelijk gebied.

Voor de Partij voor de Dieren is dit een mooi moment voor de Apeldoornse politiek om eindelijk haar verkiezingsbelofte na te komen die het onmogelijk moet maken voor grote veestallen om verder uit te breiden.

Met het oog op de huidige crises in ons land mag het niet meer dan vanzelfsprekend zijn dat de veehouderij nu op de schop moet. Het meedogenloos uitbuiten van zowel dieren als onze natuur moet een halt worden toegeroepen!! Het college moet nu haar verantwoordelijkheid nemen en de gezondheid van mens én dier vóór economisch gewin stellen.

Wil jij ook inspreken bij deze digitale PMA? Laat dat dan weten op otgriffie@apeldoorn.nl. Help mee met de strijd tegen megastallen en laat je stem horen!

De notitie vind je hier: https://apeldoorn.parlaeus.nl/…/03_Notitie_Niet_-_Grondgebo…?

Gerelateerd nieuws

Apeldoorn stelt vuurwerkvrije jaarwisseling uit

Het was een overwinning, niet alleen voor Apeldoorn die een primeur had als eerste vuurwerkvrije gemeente van Nederland, maar...

Lees verder

We zijn op zoek naar jou....

Door de coronacrisis hebben we helaas alle activiteiten die we hadden gepland moeten annuleren en de werkgroep van de fractie...

Lees verder