Apeldoorn gaat duur­zaamheid bij horeca promoten


meer aandacht o.a. voor afval bij evene­menten

11 februari 2019

Afgelopen donderdag, 7 februari, werd tijdens de PMA (Politieke Markt) de horecavisie van de gemeente Apeldoorn besproken.

In deze visie wordt in grote lijnen het toekomstbeeld beschreven dat de gemeente voor de horeca in Apeldoorn heeft, met name in ruimtelijk en economisch opzicht.

Een groot gemis in deze visie is echter een hoofdstuk over duurzaamheid. Hierover wordt door de gemeente met geen woord gerept.

De horeca is een grote sector en kan een grote rol spelen bij de duurzaamheidsambities van de gemeente. Denk alleen al aan de enorme hoeveelheid afval van wegwerpbekers na afloop van een concert, festival of ander evenement. Maar ook het verduurzamen van de (vaak oude) panden waarin café's en restaurants zijn gevestigd kan een positieve bijdrage leveren aan een klimaatneutraal Apeldoorn.

Een gemiste kans dus en wij hebben gepleit voor aandacht voor duurzaamheid in de horeca. Wethouder Sandmann heeft ons hierin gelijk gegeven en toegezegd een informatieve ochtend voor horecaondernemers te zullen organiseren over duurzaamheid binnen deze sector.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Boeiende discussieavond toekomst agrarische sector

De agrarische sector staat onder druk. Met een regering in Den Haag die de klimaatdoelstellingen niet haalt zal daarmee ook h...

Lees verder

Partij voor de Dieren, SP en Groen Links en Gemeentebelangen pleiten voor Apeldoorns "NEE"

PvdD Apeldoorn, SP Apeldoorn, GroenLinks en Gemeentebelangen dienen vanavond, donderdagavond 14 februari, tijdens de raadsver...

Lees verder