Apeldoorn krijgt geen dier­vrien­de­lijke wegin­richting.


23 april 2019

Afgelopen maand was de paddentrek er weer: padden, maar ook kikkers en salamanders, komen uit hun winterslaap en trekken naar een nabijgelegen poel om daar hun eieren af te zetten en te bevruchten.

De gemeente Apeldoorn werkt goed mee met de vele vrijwilligers die elk jaar met veel liefde deze dieren overzetten. Zo worden voorafgaand aan de trek de straten geveegd, de rioleringen schoongemaakt en de borden geplaatst. Dit jaar zijn er ook een aantal trapjes besteld voor in de putten waardoor de padden er volgend jaar zelf uit kunnen klimmen. Superfijn!

We waren echter benieuwd of de gemeente ook kansen ziet om de weginrichting te verbeteren? Wanneer er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden aan wegen en/of riolering, is het een perfecte gelegenheid om een ecoloog mee te laten kijken en zo door middel van simpele maatregelen een weg diervriendelijker te maken.

Helaas vond de gemeente dit voorstel een te dure optie en wil ze, op dit vlak, niet meewerken om nog meer dieren een veilige oversteek te geven. Jammer.

Gerelateerd nieuws

Oranje velden geen reclame voor landbouw en imago groen Apeldoorn

Nederland is grootverbruiker van pesticiden. Niet alleen de bollentelers weten er wel raad mee, ook in de landbouw worden bes...

Lees verder

Apeldoorn gaat oplaten van ballonnen verbieden

Eindelijk is het zover. Apeldoorn gaat het oplaten van ballonnen verbieden en het daadwerkelijk oplaten van ballonnen beboete...

Lees verder