Apeldoorn op drie na dier­vrien­de­lijkste gemeente in Nederland


Inzet van PvdD werpt vruchten af

22 november 2018

Jarenlang heeft de Partij voor de Dieren zich ingezet voor het verbeteren van dierenwelzijn in Apeldoorn. Met resultaat!

Volgens Stichting Dierenlot is Apeldoorn, na Leeuwarden, Amsterdam en Rotterdam, de meest diervriendelijke gemeente van Nederland. Apeldoorn scoort goed vanwege een volwaardig dierenwelzijnsbeleid, duidelijke afspraken met dierenasiel en -ambulance en korting op dierenartskosten voor minima.

Een verbeterpunt, iets waar de PvdD al jaren voor knokt, is het ontbreken van vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling. Onlangs nog stemde de gemeenteraad van Apeldoorn met een minimaal verschil tegen de komst van deze zones maar op dat punt geven we de strijd niet op. Ook het tegengaan van vermaak met dieren, zoals paardenmarkten, vinden wij belangrijk en uiteraard blijven we strijden voor een beter leven van dieren in de bio-industrie.

Gerelateerd nieuws

Apeldoorn stemt tegen vuurwerkvrije zones

Al jarenlang probeert de Partij voor de Dieren vuurwerkvrije zones in Apeldoorn te krijgen. Ook vanavond, tijdens de gemeente...

Lees verder

Partij voor de Dieren pleit voor vuurwerkvrije zones in Apeldoorn voor dieren

Komende donderdag gaat raadslid Arjan Groters namens de PvdD pleiten voor het instellen van vuurwerkvrije zones voor dieren. ...

Lees verder