Apeldoorn wordt vanaf 2020 vuur­werkvrij!


19 oktober 2019

De aanhouder wint!! Al vanaf 2010 (toen we in de gemeenteraad kwamen) proberen we vuurwerkoverlast tegen te gaan. En eindelijk gaat het nu ook gebeuren.

Op verzoek van de raad is er, eerder dit jaar, onderzoek gedaan naar overlast veroorzaakt door vuurwerk. In de uitkomst blijkt een meerderheid van de inwoners van Apeldoorn voor een vuurwerkverbod te zijn.

Afgelopen donderdag, 17 oktober, heeft de gemeenteraad na intensief debat dan ook besloten om nog dit jaar vuurwerkvrije zones aan te wijzen maar vanaf 2020 zal Apeldoorn de eerste vuurwerkvrije gemeente van Nederland zijn!!

Goed nieuws voor de dieren en de natuur én voor onze gezondheid en veiligheid!

Overigens is de Partij voor de Dieren voor een landelijk verbod (zie https://www.partijvoordedieren.nl/…/bijdrage-wassenberg-ao-…) dus we hopen dat alle gemeenten het voorbeeld van Apeldoorn zo spoedig mogelijk zullen volgen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren boos dat er nog steeds circussen met dieren naar Apeldoorn komen

Tijdens de laatste maanden van het jaar zullen er weer circusvoorstellingen gehouden worden in Apeldoorn. Dat moet plezier op...

Lees verder

Transportbedrijf nabij kwetsbare natuur mag toch uitbreiden

Eind mei haalde de Raad van State resoluut een streep door het PAS (Programmatische Aanpak vermindering Stikstofdepositie), e...

Lees verder