Belofte maakt schuld


Ondanks belofte komst mega­stallen in Apeldoorn nog niet van de baan.

21 september 2018

Door middel van het indienen van een motie heeft fractievoorzitter Maaike Moulijn, tijdens de raadsvergadering van 20 september, een poging gedaan om de gemeenteraad duidelijk stelling te laten nemen tegen de komst van nieuwe megastallen in Apeldoorn.

De gemeente werkt aan een nieuw agrarisch beleid. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen hebben de meeste politieke partijen binnen de Apeldoornse gemeenteraad zich duidelijk uitgesproken tegen de komst van megastallen. Raadslid Maaike Moulijn vond het dan ook hoog tijd dat de gemeenteraad zich ook hier daadwerkelijk sterk voor zou maken en het beleid er op aan te passen. Belofte maakt immers schuld.

Dit gebeurde echter niet. CDA, VVD, D66 en zelfs GroenLinks stemden tegen de motie. Wethouder Jeroen Joon heeft zelfs geen toezegging willen doen om bij het voorbereiden van nieuw agrarisch beleid rekening te houden met de onwenselijkheid van grote stallen.

Gerelateerd nieuws

Actie tegen sluiting Kroondomein

Vanmiddag voerden de PvdD en de Faunabescherming, gezamenlijk met zo'n 100 demonstranten actie tegen de sluiting van het Kroo...

Lees verder

PvdD Apeldoorn stelt opnieuw bomenkap in Apeldoorn aan de kaak

Afgelopen voorjaar is er in het Natura2000-gebied park Berg en Bos door de gemeente illegaal een groot aantal bomen gekapt, 1...

Lees verder