Diefstal en vernie­lingen dassen­burcht Loenen


20 augustus 2015

De Partij voor de Dieren heeft nieuwe aanwijzingen dat dassen op de Loenermark onder vuur liggen.

De PvdD plaatste eind juni twee minicamera's bij een dassenburcht, na meldingen dat de dieren daar door gif zouden worden bedreigd en dat hun looproutes door gaas waren versperd. Een van de camera's blijkt nu te zijn gestolen. Daarvan is dinsdag aangifte gedaan bij de politie. Ook blijkt, volgens gemeenteraadslid Harry Voss dat de afgelopen tijd onder meer takken in een dassenburcht zijn gestoken.

De partij wil op korte termijn zijn bevindingen rapporteren aan de gemeente Apeldoorn. De waarneming van takken in een burcht is een nieuwe aanwijzing dat iemand het op de dassen heeft voorzien, vindt de partij.

In de gemeente Apeldoorn speelt ook nog een dassenkwestie bij de Julianatoren. Het pretpark ligt onder vuur omdat de circustent waarin shows worden gehouden vlakbij een dassenburcht is gebouwd.

Gerelateerd nieuws

Voorjaarsnota: "We willen niet alleen harde cijfers maar ook daadkracht!!"

Op donderdagavond 18 juni is de Voorjaarsnota "Door leeft" besproken en konden gemeenteraadsfracties input leveren over de in...

Lees verder

Schriftelijke vragen over megageitenstal

Op donderdag 23 april 2015 heeft het college een Keuzenotitie voorgelegd aan de gemeenteraad ter consultatie. Uit deze consul...

Lees verder