Duizenden dieren afge­schoten op de Veluwe om biodi­ver­siteit te beschermen


Waanzin! Herten en zwijnen krijgen nu de schuld van onze eigen stik­stof­pro­ble­matiek

9 juli 2021

De Faunabeheereenheid Gelderland (FBE) wil het komende jachtseizoen ongeveer 3000 edelherten en ruim 8000 zwijnen afschieten om, naar eigen zeggen, de natuur gezond te houden.

Onze collega's van de Partij voor de Dieren Gelderland en de Faunabescherming hebben fel geageerd tegen deze plannen.

Volgens het FBE zijn er teveel dieren op de Veluwe en brengen ze teveel schade toe aan de natuur omdat de jonge bomen en struiken waarvan ze eten nodig zijn om het overschot van CO2 en stikstof in de natuur tegen te gaan. Dieren krijgen nu dus de schuld van een door de mens gecreƫerd probleem.

De kans is echter aanzienlijk groter dat het besluit niets met stikstof en CO2 te maken heeft maar voortkomt uit een behoefte van de jagers die het FBE jaarlijks flink betalen om te mogen schieten.

De natuur wordt dus wederom geslachtofferd. Oud fractievoorzitter en groot liefhebber van het wilde zwijn, Harry Voss vertelt dat je als mens al blij mag zijn wanneer je een zwijn in het bos ziet. De natuur houdt zichzelf in balans, daar hoeven wij als mens niets aan te doen.

Meer lezen: https://www.omroepgelderland.n...

  Gerelateerd nieuws

  Wordt Apeldoorn vrij van intensieve veehouderij?

  Op 4 juni 2020 heeft de raad van Apeldoorn onze veehouderij-motie aangenomen om intensieve veehouderij te beƫindigen of om te...

  Lees verder

  Schone lucht is van levensbelang!

  Ieder jaar bespreekt de raad de Voorjaarsnota van het college. Hierin staat beschreven welke lijn is uitgezet richting de toe...

  Lees verder