Eet méér groente en fruit


PvdD pleit voor fruit­bomen in openbare ruimte

18 februari 2019

Groente en fruit zitten vol voedingsstoffen en bevat weinig calorieën. Mensen die veel groente en fruit eten lopen minder risico op hart- en vaatziekten, darmkanker, longkanker en diabetes. Volgens het voedingscentrum zouden we elke dag minstens 250 gram aan groente en fruit moeten eten maar we halen vaak niet eens de helft.

Informeren over goede voeding is niet voldoende. Je moet het ook echt stimuleren en daarom pleit de Partij voor de Dieren, in het kader van het gemeentelijke gezondheidsbeleid, ervoor dat de gemeente voor meer fruitbomen, fruitstruiken en buurt moestuinen gaat zorgen in de openbare ruimte.

Op deze manier wordt gezonde voeding daadwerkelijk bevorderd. De Partij voor de Dieren wil dat het gebruikelijk wordt dat er in elke wijk en in elk dorp groenten en fruit te oogsten is in de openbare ruimte. Fruit en groenten zien maakt het namelijk ook aantrekkelijker om het vaker te eten.

De wethouder heeft toegezegd dat hieraan aandacht zal worden besteed en wil over een jaar evalueren hoe het ervoor staat.

Gerelateerd nieuws

Opnieuw bomenkap in Apeldoorn!

Tijdens de raadsvergadering van 14 februari jongstleden, werd er gestemd over een uitbreiding van recreatiepark Droompark Bee...

Lees verder

Natuuronvriendelijke praktijken rond Gat van Zevenhuizen

De reputatie van het Gat van Zevenhuizen is niet al te best. Deze voormalige zandafgraving vlak naast de Julianatoren werd ja...

Lees verder