Frac­tie­me­de­werker PvdD redt twee dwerg­ko­nijnen van gewisse dood


19 december 2021

Vlak voor de kerstdagen staan 2 dwergkonijntjes in een hok te geef op het Marktplein in Apeldoorn. Het zijn duidelijk binnen konijntjes, ook gezien hun kooi, niet gewend aan de koude buitenlucht. Met alleen wat water en zonder vers hooi of ander eten wat ook nog heel schadelijk is voor de arme dieren. Om te overleven moeten ze 24 uur per dag kunnen beschikken over vers hooi vanwege hun spijsvertering. Ze zijn koud en heel angstig. Welk lot staat hen te wachten?

Gelukkig voor de twee konijntjes ziet PvdD fractievertegenwoordiger Yvonne de Carpentier de kooi staan en neemt de diertjes snel mee. Dit ook om te voorkomen dat mensen met slechte bedoelingen de konijnen zouden meenemen. "Je moet er niet aan denken dat iemand ze als Flappie voor het Kerstmaal zou willen gebruiken".

Vanwege het nalaten van de zorgplicht heeft ze inmiddels melding gedaan bij de politie. Inmiddels zijn de konijnen opgevangen door een particulier opvanggezin uit Klarenbeek, waar ze al vaker gedumpte konijnen hebben opgevangen. Want helaas komt het vaker voor dat mensen op een nare manier konijnen op straat zetten. De gevonden dieren zijn onderzocht door een dierenarts en na castratie wordt er een liefdevol huis voor deze twee lieve konijntjes gezocht.

Omdat het bijna Kerst is en ze opvang nodig hadden heeft Yvonne het stelletje Joseph en Maria genoemd. In elk geval hebben ze voor de Kerstdagen een veilige en warme stal.

Lees meer: https://www.stedendriehoek.nl/...

Gerelateerd nieuws

Apeldoorn heeft focus op het voorkomen van afval.....

Vorige maand heeft de Partij voor de Dieren, samen met de ChristenUnie, een motie ingediend om de JA-JA-sticker in Apeldoorn ...

Lees verder

Wij wensen je een schone en gezonde stad zonder zwerfvuil

Onder het motto van één van onze speerpunten uit ons verkiezingsprogramma: "Apeldoorn wordt een schone en gezonde gemeente zo...

Lees verder