Help mee het dieren­welzijn in Apeldoorn te verbe­teren


10 november 2015

De Partij voor de Dieren heeft dit najaar, samen met 5 andere politieke partijen een notitie Dierenwelzijn ingediend bij de gemeenteraad. Hierin worden voorstellen gedaan om het dierenwelzijn in de gemeente Apeldoorn te verbeteren. De Partij voor de Dieren vindt deze voorstellen echter niet ver genoeg gaan en roept, een ieder die het welzijn van dieren een warm hart toedraagt, op om te reageren.

Vanaf het moment dat de Partij voor de Dieren in 2010 in de Raad kwam, is geprobeerd om een dierenwelzijnsnota in Apeldoorn te krijgen. De laatste jaren is het bewustzijn in de raad gegroeid, mede door de ingediende moties, amendementen en het stellen van vragen, hebben de andere politieke partijen de noodzaak van het hebben van een dierenwelzijnsnota ingezien en samen met D66, CDA, ChristenUnie, GroenLinks en Progressief Sociaal Apeldoorn is twee jaar geleden gestart met het schrijven. Het resultaat is een dierenwelzijnsnotitie, een compromis van zes politieke partijen, een minimale basis in het beschrijven van dierenwelzijn voor de gemeente Apeldoorn, die voor de Partij voor de Dieren niet ver genoeg gaat.

Het document ligt nu ter inzage en de PvdD roept alle Apeldoornse dierenvrienden op de notitie kritisch te lezen en in een reactie aan de gemeenteraad aan te geven welke elementen ze missen en/of welke toevoegingen ze erin willen hebben.

Denk hierbij met name aan uw eigen situatie. Heeft u bijvoorbeeld paarden? Wat vindt u dan van het schuilstalbeleid? Heeft u honden of katten? Wat vindt u van het honden of kattenbeleid? Bent u een natuurliefhebber, geeft u dan uw mening over de jacht passage, behoud van de natuur en het artikel over biodiversiteit.

U kunt de Notitie Dierenwelzijn hier lezen en reageren kan tot 19 november door middel van een mailtje aan Marit Stam, m.stam@apeldoorn.nl. Uw reacties zijn van invloed op de verdere bespreking en besluitvorming van dit document.

Fractievoorzitter Harry Voss: “Laat van u horen! Met uw input en stem kan de Partij voor de Dieren het dierenwelzijn naar een hoger plan tillen en dieren de bescherming bieden die ze hard nodig hebben. We rekenen op u”.

Gerelateerd nieuws

Schriftelijke vragen over megageitenstal

Op donderdag 23 april 2015 heeft het college een Keuzenotitie voorgelegd aan de gemeenteraad ter consultatie. Uit deze consul...

Lees verder

Kritiek PvdD op Meerjarenbegroting gemeente Apeldoorn

Onze economie krabbelt weer langzaam uit een dal en dit is zichtbaar in de cijfers van de meerjarenbegroting van de gemeente....

Lees verder