Let op elkaars welzijn en dat van dieren


de belang­rijkste les die we nu kunnen leren is om zuinig te zijn op al het leven op deze planeet

24 maart 2020

De Partij voor de Dieren komt op voor alles wat kwetsbaar is. Hoe kwetsbaar we zijn is tijdens de uitbraak van dit coronavirus wel gebleken.

In deze bizarre tijd is het belangrijk om naar elkaar om te zien, op elkaar te letten en aandacht te hebben voor onze ouderen, zieken en andere mensen die kwetsbaar zijn en geen bezoek meer mogen ontvangen.

Net zo belangrijk is het om goed te luisteren naar de oproep van onze overheid en de instructies om afstand van elkaar te houden op te volgen. Hiermee vergroten we niet alleen onze eigen kans om gezond te blijven maar voorkomen we ook dat de zorg overbelast raakt. Alle zorgmedewerkers, waaronder ook twee van onze eigen fractieleden, zetten zich keihard in voor de kwetsbaren in onze samenleving. Laten we er samen voor zorgen dat zij zelf niet overbelast en daardoor kwetsbaar raken.

Er is echter nog een groep kwetsbaren die juist nu onze aandacht extra verdient en dat zijn de dieren. Doordat we nu noodgedwongen thuis zijn krijgen onze huisdieren extra aandacht maar denk eens aan de grootschalige en intensieve manier waarop dieren als koeien, varkens, kippen en geiten worden gehouden, de manier waarop ze over de wereld gesleept worden en de grove manier waarop er gehandeld wordt met wilde, exotische dieren. Het is de bron van deze virusuitbraak, het is letterlijk ziekmakend.

Laten we daarom alsjeblieft ons gezond verstand gebruiken. Niet alleen om deze virusuitbraak te bestrijden, onze medemens te helpen en onze kanjers in de zorg te steunen. Ook om ervoor te zorgen dat pandemie├źn als deze niet meer kunnen voor komen is het nu belangrijk om na te denken over en aandacht te hebben voor het welzijn van alle dieren op deze planeet. Hun kwetsbaarheid heeft ook die van ons blootgelegd en hun gezondheid is essentieel voor de onze.

Door alle maatregelen die we nu in acht moeten nemen gaan alle politieke activiteiten en helaas ook onze bijeenkomsten zoals ons "Kijkje in de keuken", "Plan B in de Praktijk, de zaaiactie en ook, helaas, ons jubileumfeestje niet door. Achter de schermen zullen we ons echter blijven inzetten voor dierenwelzijn, zoals jullie van ons gewend zijn.

Blijf ons volgen, blijf ons steunen en vooral blijf gezond.

Met lieve en diervriendelijke groeten,

Maaike, Arjan, Yvonne, Eke, Jeroen, Heleen en Okke

Gerelateerd nieuws

Plan parkeer- en verkeersaanpak Apeldoorn West tijdens PMA besproken

Al jaren is het parkeren bij de publiekstrekkers van Apeldoorn-West, de Apenheul, Julianatoren, Paleis het Loo, park Berg en ...

Lees verder

10 jaar Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Apeldoorn!

Sinds 2010 is de Partij voor de Dieren actief in Apeldoorn. Met Harry Voss en Maaike Moulijn als fractievoorzitters hebben we...

Lees verder