Motie bouwstop op grote veestallen


1 juni 2018

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart, heeft een meerderheid van de Apeldoornse raad in de stemwijzer (stelling 5) verkondigt dat er geen vergunningen meer afgegeven mogen worden voor grote veestallen (#megastallen). Alleen CDA, VVD en SGP waren tegen.

Daarom heeft de PvdD op 31 mei hierover een motie ingediend, samen met SP, GemeenteBelangen, 50PLUS en GroenLinks, ondersteund door PvdA.

Tot onze grote verbazing verschuilden D66, ChristenUnie en Lokaal Apeldoorn zich achter procedures en wilden tegen de motie stemmen, hoewel ze aangaven tegen megastallen te zijn.

Kersverse wethouder Jeroen Joon heeft nu toegezegd dat hij binnen een maand een raadsbrief stuurt met informatie over grote veestallen en de mogelijkheden en gevolgen van de uitvoering van onze motie.

Gerelateerd nieuws

PvdD probeert bouw van hoogzitten te verbieden

Op 31 mei jongstleden heeft de Partij voor de Dieren een amendement ingediend om ervoor te zorgen dat er geen (vergunningsvri...

Lees verder

PMA: jaarstukken en begroting OVIJ

Bij de behandeling van de jaarstukken en begroting van de omgevingsdienst OVIJ, tijdens de PMA van 7 juni jongstleden, heeft ...

Lees verder