Opnieuw actie tegen jaar­lijkse sluiting Kroon­domein


Doe je mee?

9 september 2018

Op zaterdag 15 september voert de Partij voor de Dieren samen met de Faunabescherming actie tegen de jaarlijkse sluiting van Kroondomein Het Loo. Doe je mee?

In april van dit jaar nam de Tweede Kamer een motie van de Partij voor de Dieren aan, waarin de regering wordt verzocht Kroondomein Het Loo het hele jaar open te stellen. Helaas maakte het kabinet deze week bekend de motie niet uit te gaan voeren. Het kabinet negeert daarmee de wens van een Kamermeerderheid. Dit betekent dat het Koninklijk jachtgezelschap door kan gaan met de jacht op edelherten, damherten, reeën, wilde zwijnen en moeflons van 15 september tot 25 december 2018, buiten het zicht van het publiek.

Kroondomein Het Loo is in 1959 geschonken door Koningin Wilhelmina aan het Nederlandse volk en de belastingbetaler financiert het onderhoud. De Partij voor de Dieren vindt het onbestaanbaar dat het gebied jaarlijks drie maanden voor het publiek gesloten wordt en komt daarom in actie. Op zaterdag 15 september organiseert de partij een ‘feestelijke opening’ van het Kroondomein. Kom je ook?

Praktische informatie:

Om 15.30 uur ‘opent’ Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten het Kroondomein op feestelijke wijze. We verzamelen op het parkeerterrein bij de kruising van de Wieselseweg en de Niersenseweg in Wenum-Wiesel. Zorg dat je daar uiterlijk 15.20 uur aanwezig bent. De actie zal vlakbij het parkeerterrein plaatsvinden.

Laat via gelderland@partijvoordedieren.nl horen of je naar de actie komt en met hoeveel personen, zodat we voldoende protestmateriaal kunnen verzorgen.

Gerelateerd nieuws

Apeldoorn kapt niet met kappen

Terwijl de juridische procedures over de toestemming tot kap nog liepen, heeft de gemeente Apeldoorn, zonder de uitslag af te...

Lees verder

PvdD stelt vragen over slachterijen

Vorig jaar zijn er undercoveropnamen gemaakt in een Belgisch slachthuis. Uit de beelden bleek dat dieren daar op de meest gru...

Lees verder