Opnieuw bomenkap in Apeldoorn!


25.000 m² bos wordt onnodig gekapt

15 februari 2019Tijdens de raadsvergadering van 14 februari jongstleden, werd er gestemd over een uitbreiding van recreatiepark Droompark Beekbergen.

In een stuk bos van 2,5 hectare worden 24 zorgrecreatiewoningen gebouwd. De Partij voor de Dieren is groot voorstander van deze woningen want iedereen moet op vakantie kunnen. We zien alleen niet in waarom dat niet binnen de huidige grenzen van het park zou kunnen: bestaande recreatiewoningen zijn heel goed geschikt te maken voor mensen met een beperking. Er is ook meer dan voldoende ruimte op het park. Er staan zelfs meer dan 60 woningen te koop vanwege de lage bezetting!

Een uitbreiding van het park met 25.000 m² bos is dus helemaal niet nodig. De gemeente denkt dat de woningen zorgvuldig zullen worden ingepast binnen deze bosrijke omgeving maar een indiener van een zienswijze op deze plannen stuurde deze foto van een nieuw geplaatste woning op het park.

Er dus meer sprake van kaalslag dan zorgvuldigheid.

Helaas waren alleen SP en Gemeentebelangen het met ons eens. Alle andere zogenaamde groene partijen stemden voor.

In plaats van de bestaande recreatiewoningen te renoveren en aan te passen is er voor gekozen een groot stuk bos te kappen en nog meer woningen te bouwen. Slecht plan weer van Apeldoorn als Europese bomenstad!

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren, SP en Groen Links en Gemeentebelangen pleiten voor Apeldoorns "NEE"

PvdD Apeldoorn, SP Apeldoorn, GroenLinks en Gemeentebelangen dienen vanavond, donderdagavond 14 februari, tijdens de raadsver...

Lees verder

Eet méér groente en fruit

Groente en fruit zitten vol voedingsstoffen en bevat weinig calorieën. Mensen die veel groente en fruit eten lopen minder ris...

Lees verder