Parkeer­beleid in Apeldoorn besproken tijdens Politieke Markt


PvdD: "Zet in op gebruik van deelauto's, meer laadpalen en bevorder het gebruik van de fiets".

3 januari 2019

Tijdens de bespreking van de parkeervisie heeft Maaike Moulijn, namens de PvdD, de raad opgeroepen om als gemeente ambitie te tonen en meer parkeerplaatsen en oplaadpalen beschikbaar te stellen voor elektrische (deel)auto's. Elektrisch rijden heeft immers de toekomst en tot nu toe is er alleen in de parkeergarage Haven Centrum geïnvesteerd in laadpalen.

Deze oproep vond brede steun binnen de raad en de betrokken wethouder heeft toegezegd hiermee aan de slag te gaan.

Daarnaast pleit Maaike om ervoor om als gemeente ondernemers en inwoners van Apeldoorn uit te dagen om op een andere manier met de auto om te gaan door bijvoorbeeld afspraken te maken over het delen van een auto en het gebruik van de fiets te bevorderen. Door het gezamenlijk veranderen van de parkeernorm wordt het autoverkeer verminderd, wordt de luchtkwaliteit in de stad bevorderd en kan parkeerruimte die niet meer wordt gebruikt, benut worden voor groen.

Door op deze manier meer te gaan omdenken kan het parkeerbeleid worden verduurzaamd en parkeerruimte die niet meer wordt gebruikt op een andere manier worden ingezet. De bovenste twee verdiepingen van parkeergarage Koningshaven bijvoorbeeld (die al een tijdje leegstaan) zouden kunnen worden ingericht als hippe horecagelegenheid met dakterras of als kas kunnen fungeren. En in parkeergarage Orpheus zouden rommelmarkten kunnen worden georganiseerd tijdens dagen dat er geen voorstellingen of congressen in de schouwburg worden georganiseerd.

Wij zijn voor. Noem ons idealistisch maar wij zijn van mening dat dit de beste manier is om Apeldoorn leefbaar te houden in de toekomst.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

PvdD stelt vragen over uitgifte bedrijfskavels

De ambities van Apeldoorn als groene stad en gezinsstad staan opnieuw onder druk. Het bedrijventerrein de Ecofactorij, aangew...

Lees verder

PvdD pleit voor krachtig "Nee" tegen uitbreiding Lelystad

Tijdens de Politieke Markt (PMA) van donderdag 10 januari is er stevig gedebatteerd over welk standpunt de gemeente Apeldoorn...

Lees verder