Partij voor de Dieren pleit voor vuur­werk­vrije zones in Apeldoorn voor dieren


Meer dan helft van Apel­doorners ervaart overlast vuurwerk voor hun huis­dieren

30 november 2018

Komende donderdag gaat raadslid Arjan Groters namens de PvdD pleiten voor het instellen van vuurwerkvrije zones voor dieren.

Een voorstel eerder deze maand om buurtbewoners vrijwillig vuurwerkvrije zones aan te laten wijzen haalde het net niet binnen de raad. Apeldoorners, met name huisdiereigenaren, ervaren echter veel last van het vuurwerk en daarom blijft de PvdD pleiten voor vuurwerkvrije zones in de stad.

Met name in stadsparken wonen veel dieren die overlast ervaren, met soms de dood als gevolg. Daarom wil de PvdD dat de gemeente vuurwerkvrije zones aanwijst in zowel de stadsparken als rondom de hondenuitlaatplaatsen.

Apeldoorn is één van de meest diervriendelijke gemeentes van Nederland en daar zijn we heel trots op. Juist tijdens de jaarwisseling is het daarom zo belangrijk om aan het welzijn van onze dieren te blijven denken.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Apeldoorn op drie na diervriendelijkste gemeente in Nederland

Jarenlang heeft de Partij voor de Dieren zich ingezet voor het verbeteren van dierenwelzijn in Apeldoorn. Met resultaat! Vo...

Lees verder

Apeldoorn belooft meer controle op vuurwerkoverlast in vier parken

Tijdens de raadsvergadering van 6 december heeft raadslid Arjan Groters een motie ingediend om vuurwerkvrije zones aan te wij...

Lees verder