Partij voor de Dieren, SP en Groen Links en Gemeen­te­be­langen pleiten voor Apel­doorns "NEE"


Vanavond wordt motie tegen uitbreiding Lelystad Airport ingediend

14 februari 2019

PvdD Apeldoorn, SP Apeldoorn, GroenLinks en Gemeentebelangen dienen vanavond, donderdagavond 14 februari, tijdens de raadsvergadering, een motie in om als Apeldoorn te pleiten voor een duidelijke "NEE" tegen de uitbreiding van LelystadAirport.

Sunita Biharie (SP): "De luchtvaart is net "rupsje nooitgenoeg", het wil meer en meer en meer. De prijs die hiervoor betaald moet worden is de gezondheid van mensen en dieren. Maar het gaat ook ten koste van onze natuur en milieu. De luchtvaart is een grote vervuiler en het wordt tijd dat we de grote vervuilers aanpakken. Er is maar 1 antwoord mogelijk en dat is een dikke "NEE" tegen de uitbreiding."

Maaike Moulijn (PvdD): "Het is ongelofelijk dat er allerlei maatregelen getroffen worden voor het klimaat en om de desastreuze gevolgen van stikstof tegen te gaan en dat dit kabinet tegelijkertijd gewoon door blijft gaan met de groei van de luchtvaart. Dit is niet uit te leggen aan onze inwoners. Wij pleiten voor minder luchtvaart voor een beter klimaat en een beter milieu! Géén uitbreiding van vliegverkeer dus, ook niet in Lelystad."

Vanavond is er ook een protestactie, georganiseerd door "Stichting Red de Veluwe" tegen de uitbreiding van vliegveld Lelystad. Ook hierbij zullen leden van de PvdD aanwezig zijn.

Laat ook je stem horen en protesteer mee. Vanavond buiten bij theater Orpheus vanaf 17.45 uur

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Apeldoorn gaat duurzaamheid bij horeca promoten

Afgelopen donderdag, 7 februari, werd tijdens de PMA (Politieke Markt) de horecavisie van de gemeente Apeldoorn besproken. I...

Lees verder

Opnieuw bomenkap in Apeldoorn!

Tijdens de raadsvergadering van 14 februari jongstleden, werd er gestemd over een uitbreiding van recreatiepark Droompark Bee...

Lees verder