Partij voor de Dieren zeer bezorgd om bezui­ni­gingen bij brandweer


Delen van Australië gaan in vlammen op en op de Veluwe wordt flink bezuinigd op bosbrand­be­strijding......

24 januari 2020

De Partij voor de Dieren maakt zich al jaren zorgen over de bezuinigingen op de brandweer in verband met toegenomen risico's op natuurbranden op de Veluwe door klimaatverandering en stalbranden.

Ons voormalig raadslid Harry Voss heeft bij de vorige bezuinigingsronde in 2011 nog succesvol gepleit om niet te bezuinigen op de kazerne in Hoog Soeren.

Nu heeft zijn opvolger Arjan Groters ervoor gepleit dat het echt veilig moet blijven en hierover vragen gesteld aan de burgemeester. Ondanks de toezegging dat het echt veilig blijft, ontvangen wij allerlei berichten dat dit niet het geval. Wij zijn dan ook niet overtuigd. De droogtes in de zomer nemen toe en juist in die periode komen een half miljoen extra mensen naar de campings en hotels op de Veluwe.

Een aantal brandweerwagens kunnen wellicht vervangen worden door drones of andere modernere scan- en blusmethoden, zoals de burgemeester suggereert. Maar de aanschaf daarvan en het leren omgaan daarmee kost ook geld. Er kan dus niet zomaar bezuinigd worden op de brandweer, zoals nu wordt voorgesteld. Daarom keurt de Partij voor de Dieren het bezuinigingsvoorstel af. Wij willen niet dat er gespeeld wordt met mensen- en dierenlevens.

Lees hier een artikel van één vandaag over dit onderwerp.Gerelateerd nieuws

College presenteert géén goede oplossing voor auto- en parkeerdruk rondom attracties Apeldoorn-West

Al jaren is het parkeren bij de publiekstrekkers van Apeldoorn-West, de Apenheul, Julianatoren, Paleis het Loo, park Berg en ...

Lees verder

Apeldoorn kleurt grijs in plaats van groen

"Beplanting in straten, op daken en tegen gevels helpen onze stad af te koelen op hete dagen en bij nat weer het regenwater b...

Lees verder