Planty of food festival in Apeldoorn groot succes


Het eerste Vegan Festival in Apeldoorn is een feit

17 juni 2024

Afgelopen vrijdag, 14 juni, organiseerden Stichting Zero Waste Apeldoorn, Vega Vrijdag en het Theehuis Westenenkerpark het Planty of Food Festival als kick off van de Zero Waste zomerweek. Het doel van dit festival: mensen op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met plantaardig voedsel en te laten zien dat er voldoende heerlijke, gezonde en eiwitrijke alternatieven zijn voor dierlijke producten.

Een perfecte start voor de Zero Waste zomerweek die bol staat van leuke activiteiten die aantonen dat het maken van duurzame keuzes niet lastig, duur of moeilijk hoeft te zijn, eerder het tegendeel, en dat deze keuzes niet alleen gezond zijn voor jezelf maar ook bijdragen aan een gezondere toekomst van onze planeet.

Naast allerlei food trucks met een heel divers aanbod aan heerlijke vegan lekkernijen zoals ijs, macarons, pannenkoeken flammkuchen en heerlijke Syrische maaltijden waren er ook veel kraampjes op het festival met duurzame thema’s, zoals bijvoorbeeld van de Wespenstichting, die bezoekers het nut en belang van deze dieren uitlegde, de Paddenstoelenman, IVN, happy soaps en uiteraard onze eigen Partij voor de Dieren kraam met een plantjesruilbeurs en een proeverijtje van kikkererwtenballetjes.

Wethouder Danny Huizer opende het festival en hij had meteen de zware taak om samen met de kinderburgemeester als jurylid 13 plantaardige taarten te beoordelen en proeven om de beste taart van deze bakwedstrijd te kiezen, een taak waar hij als voormalig kok graag zijn best voor deed.

De gezellige sfeer, de goedbezochte kraampjes, het weer dat meewerkte en het feit dat zelfs mensen vanuit de Randstad naar Apeldoorn waren gekomen om dit evenement te bezoeken kunnen we concluderen dat het eerste Vegan festival in Apeldoorn een groots succes is geworden.


In de media:

Er was ook veel aandacht voor het Planty of Food festival vanuit de media. Bekijk hieronder de filmpjes die gemaakt zijn tijdens het festival en lees het bericht uit de Stentor.


Het verslag over het Planty of Food festival uit de Stentor lees je hier.Voor de bezoekers aan onze Partij voor de Dieren kraam is zoals beloofd hier het recept van de kikkererwtenballetjes.

Gerelateerd nieuws

Gaat er straks met explosieven geoefend worden in Natura2000 gebied?

Door de toenemende oorlogsdreiging heeft Defensie meer oefenruimte nodig en de gemeente Apeldoorn kreeg onlangs te horen dat ...

Lees verder

Gebruik pesticiden blijkt belangrijke oorzaak te zijn ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson, je hoort er steeds meer over in de media. Niet vreemd want de afgelopen 10 jaar is het aantal mensen...

Lees verder