PvdD gaat voor vuur­werkvrij Apeldoorn


Oud en nieuw moet weer leuk en veilig worden!

30 september 2019

Op donderdag 26 september ging ons PvdD raadslid Arjan Groters in dialoog over vuurwerkoverlast in Apeldoorn. Op verzoek van de raad werd, eerder dit jaar, onderzoek gedaan naar dit overlast en bleek 58% van de ondervraagden voor een vuurwerkverbod te zijn en 70% vuurwerkvrije zones wil in Apeldoorn.

Wat de Partij voor de Dieren betreft moet de gemeente hard aan de slag om ervoor te zorgen dat er dit jaar al vuurwerkvrije zones komen en dat we binnen enkele jaren de eerste vuurwerkvrije gemeente worden.

We willen dat o.a. jongerenwerkers, artsen/zorgverleners, brandweer, scholen en politie met elkaar een campagne starten om de risico’s van vuurwerk uit te leggen en met elkaar te werken aan een nieuwe oudejaarsavondtraditie zonder vuurwerk.

Onze vuurwerktraditie is totaal uit de hand gelopen met vuurwerkletsel, agressie, vernielingen, zwerfafval, overlast voor mensen die niet meer over straat durven, dieren die bang zijn door de harde knallen en veel milieuschade. Dat moet anders!

Laten we met elkaar gaan bedenken hoe we op een andere, leukere manier het nieuwe jaar kunnen inluiden, zonder vuurwerk, zodat het weer een feest voor iedereen wordt. Het debat wordt op 10 oktober (dag van de duurzaamheid) vervolgd.

Meer lezen over dit onderwerp?

https://www.destentor.nl/apeldoorn/vuurwerkvrije-zones-alsnog-twijfelachtig-in-apeldoorn~a189975c/

https://www.destentor.nl/apeldoorn/apeldoorners-willen-vuurwerkvrije-zones-maar-komen-die-er-ook~ab186974/

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Locatie voor plaatsing windmolens blijft gemoederen bezighouden in Apeldoorn

Om de aarde leefbaar te houden moeten we zo snel mogelijk omschakelen naar duurzame energie. Een deel van die duurzame energi...

Lees verder

Gaat Apeldoorn de eerste stad met 5G functionaliteit in Nederland worden?

De ambitie van wethouder Wim Willems van Lokaal Apeldoorn kent geen grenzen. Hij wil van Apeldoorn een "smart city" maken. Hi...

Lees verder