PvdD-leden brengen werk­bezoek aan Dieren­asiel de Kuipershoek


21 juni 2019

Om het jaar gaan fractieleden van de Partij voor de Dieren Apeldoorn op werkbezoek bij Dierenasiel de Kuipershoek om te horen wat er speelt, wat eventuele knelpunten zijn in de opvang en hoe het staat met dierenwelzijn.

Op deze manier hebben we al veel bereikt voor huisdieren in Apeldoorn zoals:

  • preventie van grote zwerfkattenpopulaties
  • aandacht voor dierenmishandeling bij huiselijk geweld
  • het gebruik van een signalenkaart dierenverwaarlozing bij het WMO-loket
  • het mogen gebruiken van de minimakaart voor de zorg van huisdieren
  • een betere samenwerking tussen instanties die te maken hebben met dierenwelzijn zoals de diereninspectie, toezichthouders openbare ruimte, omgevingsdienst en dierenpolitie.

Uit het gesprek met de dierenbescherming werd duidelijk dat men erg tevreden is over de samenwerking met de gemeente. Er blijft natuurlijk ook ruimte voor verbeteringen. Extra sociale regelingen voor mensen met een minimuminkomen bijvoorbeeld en een dierenbuddy die ouderen helpt bij de verzorging van hun huisdier als ze dat niet meer alleen kunnen zou ook een hele verbetering zijn. Ook kwam meer preventie ter sprake. Teveel mensen hebben een huisdier terwijl ze er niet goed voor kunnen zorgen. Ook de huisdierenopvang voor mensen die in een zorginstelling of gevangenis terecht komen heeft extra aandacht nodig. Kortom, het was een boeiend gesprek met deze zeer bevlogen mensen met een groot dierenhart. We gaan al deze input gebruiken tijdens de evaluatie van de dierenwelzijnsnotitie.

We waren heel blij dat we dit jaar tijdens ons werkbezoek, vergezeld werden door, en konden rekenen op, de warme belangstelling van onze collega's Martine Berends van de PvdA, Eva Siebelink van GroenLinks en namens 50Plus Truus en Kees Boogaard.

Gerelateerd nieuws

Apeldoorn geeft eindelijk gehoor aan oproep PvdD burgers te vragen eenden niet te voeren.

Na meerdere oproepen van de Partij voor de Dieren aan Apeldoorn om burgers te vragen eenden en ganzen geen brood te voeren, g...

Lees verder

Voorjaarsnota 2019: Apeldoorn zet in op economische groei

De voorjaarsnota geeft weer hoe het gaat met de lopende begroting van de gemeente Apeldoorn. Erin staan voorstellen over wijz...

Lees verder