PvdD zet dieren­wel­zijns­or­ga­ni­saties in het zonnetje


Oorkondes voor Calf Save, Dieren­voed­selbank en Huis­die­ren­opvang op Dierendag

5 oktober 2018

De Partij voor de Dieren heeft op donderdag 4 oktober, ter gelegenheid van Dierendag, speciale oorkondes uitgereikt aan een drietal Apeldoornse organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor het welzijn van dieren. De onderscheidingen zijn voor Stichting Dierenvoedselbank Apeldoorn, Huisdierenopvang Sint Antonie en Apeldoorn Calf Save.

De Stichting Dierenvoedselbank Apeldoorn is 2 jaar geleden opgezet door Willeke Gordon en Nicole Engels. Deze voedselbank voor dieren waarvan de baasjes in financiële problemen zitten, is inmiddels zo succesvol dat ze onlangs verhuisd zijn naar een grotere locatie op het terrein van GGNet.

Huisdierenopvang Sint Antonie biedt tijdelijk onderdak aan huisdieren waarvan de baasjes om diverse gezondheidsredenen niet zelf in staat zijn voor te zorgen. Zo voorkomt de Stichting dat deze mensen afstand moeten doen van hun geliefde huisdier en het huisdier niet in het asiel belandt. In deze periode worden de dieren liefdevol opgevangen en verzorgd door een groep vrijwilligers. Afgelopen jaar was een woelige tijd voor de huisdierenopvang doordat GGNet de opvang wilde afstoten. Met dank aan de zeer gedreven vrijwilligers is het gelukt om de opvang open te houden.

Apeldoorn Calf Save organiseert maandelijks vreedzame acties bij slachterijen om bewustzijn te creëren en aandacht te vragen voor de vele kalveren die worden geslacht. Alleen in Apeldoorn al worden er zo’n 1000 van kalveren per dag geslacht. Voor de indrukwekkende manier waarop deze stille protesten de aandacht opeisen, ontvangt Calf Save, die overigens wereldwijd actief is, op Dierendag ook een bijzondere onderscheiding van mededogen.

Na de uitreiking van de onderscheidingen hebben alle aanwezigen een heerlijk, diervriendelijk gebakje (zonder dierlijke ingrediënten) ontvangen om met elkaar Dierendag te vieren.

Gerelateerd nieuws

PvdD Apeldoorn stelt opnieuw bomenkap in Apeldoorn aan de kaak

Afgelopen voorjaar is er in het Natura2000-gebied park Berg en Bos door de gemeente illegaal een groot aantal bomen gekapt, 1...

Lees verder

Raad Apeldoorn vergadert over intensieve veehouderij

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 11 oktober zal het bestemmingsplan Beemte-Noord aan bod komen. Dit gebied was ooi...

Lees verder