Wethouder Sandmann wil eenden blijven voeren


21 april 2017

Tja, ik kan me nog goed herinneren dat ik als klein meisje aan de hand van mn opa en oma naar de vijver wandelde om daar het overgebleven sneetje brood van het ontbijt aan de eendjes te voeren.

Ook wethouder Sandmann heeft het als kind ongetwijfeld gedaan en houdt nog romantische gedachten over aan deze herinneringen en dus vindt de oproep van de Partij voor de Dieren om het voeren van vogels te verbieden bij hem geen gehoor.

Helaas voor de eenden want deze dieren worden helemaal niet blij van al dat brood wat tegenwoordig in grote hoeveelheden aan de kant van het water ligt of erin drijft. Het maakt ze ziek en het rottende brood zorgt voor algvorming in het water met stinkend water en visssterfte tot gevolg.

Het brood trekt wel een andere dieren aan: ratten!

Steeds meer steden verbieden daarom het voeren van eenden en duiven. Bij wethouder Sandmann gaat echter het genot van mensen boven het welzijn van vogels en Apeldoorners kunnen dus nog steeds hun overtollige boterhammen aan de waterkant kwijt.

Wij doen echter een dringend beroep op uw gezond verstand en vragen u, wanneer u nog steeds graag de eenden wilt voeren, etenswaren te voeren dat eenden echt lekker vinden en ze ook nog eens gezond houden: kleine stukjes sla, gekookte rijst, mais of gewoon vogelzaad.

Gerelateerd nieuws

Steeds minder groen in Beekbergen

Afgelopen donderdag bespraken de politieke partijen in Apeldoorn het voorstel van de gemeente om het bestemmingsplan voor de ...

Lees verder

Geen mega geitenstal in Apeldoorn!!

Een meerderheid van de gemeenteraad van Apeldoorn wil via een verkorte procedure de komst van een mega geitenstal met ruim 40...

Lees verder