Apeldoorn hakt groen imago om


Opnieuw vragen aan college om kapwan­gedrag Apeldoorn

1 maart 2019

Het kapseizoen is weer begonnen en opnieuw ontvangt onze fractie berichten van bezorgde burgers over kap- en snoeiwerkzaamheden in, maar ook rondom Apeldoorn die meer weghebben van een kaalslag. Alles gaat om en wordt weggemaaid. Er wordt geen rekening gehouden met noodzakelijke beschutting voor egels, padden en kikkers en ook vogels zijn hun schuilplaatsen kwijt.

Funest voor de dieren, zeer zorgelijk voor de natuur maar ook voor het zogenaamde groene imago van Apeldoorn waar zo weinig van overblijft.

Arjan Groters, ons raadslid en voorstander van meer vergroening, trekt opnieuw bij de gemeente aan de bel en wil van het college weten of Apeldoorn als "European city of trees", wil het deze titel nog enigszins behouden, niet voor méér in plaats van minder bomen moet zorgen?

Deze, én de andere vragen die Arjan heeft gesteld lees je hier.

Gerelateerd nieuws

Natuuronvriendelijke praktijken rond Gat van Zevenhuizen

De reputatie van het Gat van Zevenhuizen is niet al te best. Deze voormalige zandafgraving vlak naast de Julianatoren werd ja...

Lees verder

Natuurlijke bestrijding eikenprocessierups is goedkoper en beter voor milieu

Partij voor de Dieren Apeldoorn en GroenLinks vragen het college, tijdens de raadvergadering van 7 maart 2019, om in navolgin...

Lees verder