Doe open dat bos!


sluiting Kroon­domein opnieuw onder vuur.

22 mei 2020

Afgelopen week is er opnieuw veel commotie ontstaan over de jaarlijkse sluiting van het Kroondomein door de aandacht die dit onderwerp kreeg in het tv-programma Zembla.

Hierin werd ook vastgesteld dat naast de onterechte sluiting, waartegen door de Partij voor de Dieren al jaren wordt geprotesteerd, ook nog eens sprake is van een jaarlijkse subsidie van bijna 5 miljoen euro die het koningshuis ontvangt voor natuurbeheer over dit stuk Veluwe. Om deze subsidie te rechtvaardigen moeten de bossen van het Kroondomein tenminste 358 dagen toegankelijk zijn voor het publiek. De sluiting van de bossen is dus onrechtmatig.

Naar aanleiding van de uitzending van Zembla, waarin ook een rol voor onze oud-fractievoorzitter Harry Voss was weggelegd die bovendien jaarlijks de protesten tegen de sluiting van het Kroondomein organiseert, is de roep om de bossen jaarrond open te houden opnieuw hoorbaar. PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg heeft inmiddels vragen in de Tweede Kamer gesteld over de sluiting omwille van de jacht door de koning.

Dit is aanleiding geweest voor D66 en de Partij voor de Dieren om samen opnieuw vragen aan het Apeldoornse college te stellen over deze kwestie. We willen weten of het college bereid is de openstelling van het Kroondomein nu eindelijk te gaan handhaven.

De volgende artikelen over dit onderwerp verschenen in de pers:

Wil je de uitzending van Zembla zelf bekijken, klik dan hier.

Gerelateerd nieuws

We zijn op zoek naar jou....

Door de coronacrisis hebben we helaas alle activiteiten die we hadden gepland moeten annuleren en de werkgroep van de fractie...

Lees verder

Partij voor de Dieren stelt vragen over welzijn medewerkers slachterijen

De coronacrisis legt veel misstanden en pijnpunten in onze samenleving bloot. Eén daarvan is de manier waarop buitenlandse me...

Lees verder