Hitte­stress


Zie je hitte­stress bij dieren? Meld het!

13 juni 2023

Het is tropisch warm in Nederland. Deze hoge temperaturen hebben ernstige gevolgen voor dieren in de veehouderij. De dieren in weilanden hebben geen schaduw en tijdens transporten vergaan ze van de hitte. Volgens de wet moeten dieren beschermd worden tegen slechte weersomstandigheden. Maar in de praktijk zien we nog steeds geen oplossingen voor al die dieren in de snikhete wei, stallen en transportwagens.

De Partij voor de Dieren heeft al meerdere keren alarm geslagen over deze zeer zorgwekkende situatie maar helaas bestaat er niet of nauwelijks aandacht voor het extreme lijden van dieren tijdens hete zomerdagen.

Daarom dat de Partij voor de Dieren nu een meldpunt opent. Zie je dieren onbeschermd in de zon staan, geef het aan op onderstaande kaart.

↗ Open meldpunt in volledig scherm

Kun je verder nog wat doen?

Denk uiteraard ook aan de vogels en egels in je tuin en zet bakjes met water neer. Is het bakje wat dieper, leg er dan een baksteen wat het drinken voor vogels vergemakkelijkt en ervoor zorgt dat muisjes die in de bak kruipen niet kunnen verdrinken.

En...vergeet tot slot ook jezelf niet. Blijf in de schaduw en drink voldoende water!!

Meer weten?

Lees meer over wat de Partij voor de Dieren tegen hittestress bij dieren doet.

Gerelateerd nieuws

Verslag themabijeenkomst op uw gezondheid

De Partij voor de Dieren organiseerde op zondagmiddag 12 maart 2023 een bijeenkomst over gezond Apeldoorn in Theehuis Westene...

Lees verder

Fietsend langs mooie groene initiatieven in Apeldoorn

Op 17 juni organiseerde de Partij voor de Dieren, onder leiding van oud-fractievoorzitter Harry Voss en huidig fractievoorzit...

Lees verder