Motie "green deal" over parkeren Apeldoorn-West aange­nomen


college moet werken aan duurzaam verkeersplan om parkeer­overlast Apenheul te voorkomen.

26 juni 2020

Weet u het nog?

Al jaren zoekt de gemeente naar een oplossing om het parkeerleed in Apeldoorn-West te verzachten. In deze regio zorgen publiekstrekkers Apenheul, Julianatoren, Paleis het Loo, park berg en Bos en het Boschbad tijdens drukke zomerdagen voor enorm veel verkeersoverlast. Bovendien liggen de attracties midden in Natura2000 gebied en pleiten zowel buurtbewoners als milieuorganisaties al jarenlang voor minder bezoekers en een transferium.

De oplossing die de gemeente afgelopen maart presenteerde, om de velden van AGOVV die tijdens hoogtijdagen tijdelijk werden ingezet als permanente oplossing te gebruiken, kon dan ook op weinig enthousiasme rekenen, zeker niet van de bewoners van Apeldoorn-West en zeer zeker niet van ons.

We dienden daarom samen met Lokaal Apeldoorn een motie in die oproept om de parkeervelden van AGOVV zo min mogelijk te gebruiken en in plaats daarvan, in samenwerking met Apenheul, Julianatoren, Paleis het Loo en ook de Belastingdienst en Marechaussee, een verkeersplan te ontwikkelen voor minder en duurzamer vervoer.

De motie is massaal gesteund en gaat hopelijk in de toekomst het parkeerleed in Apeldoorn-West een stuk draaglijker maken.

Lees ook: https://www.ad.nl/apeldoorn/green-deal-moet-apenheul-parkeren-op-agovv-velden-draaglijk-maken~ae7fb239/

Gerelateerd nieuws

Zorgen voor kwetsbaren in de samenleving

Sommige inwoners/kiezers vragen ons of we ook iets doen voor mensen, of dat we ons alleen inzetten voor dieren en natuur? De ...

Lees verder

Help ons Apeldoorn groen en gezond te houden

Apeldoorn is een groene stad en daar zeer trots op. Toch gaat het ook nog wel eens mis bij het uitvoeren van het groenbeleid....

Lees verder