Plan parkeer- en verkeers­aanpak Apeldoorn West tijdens PMA besproken


PvdD: "voorstel biedt geen struc­turele oplossing, kom met nieuw plan."

6 maart 2020

Al jaren is het parkeren bij de publiekstrekkers van Apeldoorn-West, de Apenheul, Julianatoren, Paleis het Loo, park Berg en Bos en het Boschbad een probleem.

De attracties liggen midden in een Natura2000 gebied en dus moet de uitstoot van schadelijke stoffen (zoals C02, fijnstof en stikstof) zoveel mogelijk beperkt worden. Buurtbewoners en natuur- en milieuorganisaties pleiten daarom al jaren voor minder bezoekers en een transferium met emissievrije pendelbus.

De gemeente beloofde een oplossing en liet onderzoek doen. Deze "oplossing" werd afgelopen januari in een nieuw voorstel gepresenteerd. Hierbij werden de velden van de AGOVV aangewezen als definitieve oplossing voor het probleem. Geen voorstel dus dat een structurele oplossing biedt voor de huidige verkeersproblemen, die de problemen oplost voor de buurtbewoners en bovendien zeer schadelijk voor dieren en de natuur in dit kwetsbare gebied.

Gisterenavond, donderdag 5 maart, is er tijdens de PMA over dit onderwerp gesproken en heeft Maaike Moulijn, namens de PvdD het voorstel naar de prullenbak verwezen, het college verzocht met een nieuw voorstel te komen en de wethouder een aantal oplossingen "kado" gedaan. Lees hier haar tekst.

Gerelateerd nieuws

Apeldoorn gaat natuurinclusief bouwen nu echt gestalte geven

In de Apeldoornse groenplannen is als ambitie opgenomen dat er in Apeldoorn natuurinclusief gebouwd moet worden. De Partij vo...

Lees verder

Let op elkaars welzijn en dat van dieren

De Partij voor de Dieren komt op voor alles wat kwetsbaar is. Hoe kwetsbaar we zijn is tijdens de uitbraak van dit coronaviru...

Lees verder