Natuur­on­vrien­de­lijke prak­tijken rond Gat van Zeven­huizen


Partij voor de Dieren stelt de gemeente vragen over mogelijke illegale acti­vi­teiten

1 maart 2019

De reputatie van het Gat van Zevenhuizen is niet al te best. Deze voormalige zandafgraving vlak naast de Julianatoren werd jarenlang gebruikt om illegaal huishoudelijk en bouw- en sloopafval te dumpen. In 2013 stelde de Partij voor de Dieren al eens vragen over mogelijke gevaren voor volksgezondheid toen bleek dat Vitens water loosde op de inmiddels sterk vervuilde grond in dit Gat en iets verderop als drinkwater weer oppompte.

Ook de laatste maanden blijkt het weer niet pluis te zijn rond het Gat van Zevenhuizen en melden bezorgde bewoners ons allerlei natuur- en dieronvriendelijke praktijken.

Raadslid Arjan Groters wil, namens de Partij voor de Dieren opheldering en heeft de gemeente inmiddels vragen gesteld. De vragen kunt u hier lezen.

Gerelateerd nieuws

Eet méér groente en fruit

Groente en fruit zitten vol voedingsstoffen en bevat weinig calorieën. Mensen die veel groente en fruit eten lopen minder ris...

Lees verder

Apeldoorn hakt groen imago om

Het kapseizoen is weer begonnen en opnieuw ontvangt onze fractie berichten van bezorgde burgers over kap- en snoeiwerkzaamhed...

Lees verder