Onze motie om klimaat- én biodi­ver­si­teit­crisis integraal aan te pakken is aange­nomen


De klimaat- en biodi­ver­si­teits­crisis kunnen alleen in samenhang succesvol bestreden worden

1 november 2021

"De klimaat- en biodiversiteitscrisis kunnen alleen in samenhang succesvol bestreden worden", aldus topwetenschappers van het klimaatpanel IPCC en het onderzoekspanel voor biodiversiteit en ecosystemen IPBES.

In navolging daarvan heeft de Partij voor de Dieren samen met GemeenteBelangen een motie ingediend bij de bespreking van de Regionale Energiestrategie (RES) om bij de uitvoering van de RES niet alleen de klimaatopgave te betrekken maar ook de natuuropgave. En deze motie is aangenomen!

De biodiversiteitscrisis is minstens even ernstig als de klimaatcrisis. Klimaatverandering is een steeds belangrijkere factor in het verlies van de biodiversiteit. Omgekeerd kunnen gezonde ecosystemen bijvoorbeeld bijdragen aan een betere opname van CO₂ uit de atmosfeer of aan het voorkomen van hittestress en droogte.

We hebben dus alle belang bij een gecoördineerde aanpak van het klimaat en de biodiversiteit. Ook kunnen klimaatmaatregelen (zoals windmolens vlakbij een kwetsbaar natuurgebied, zoals de Veluwe) ertoe leiden dat de biodiversiteit vermindert.


Meer lezen: https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/milieuwetenschappers-bomen-planten-is-goed-maar-graag-niet-lukraak~be1d1473/).

Gerelateerd nieuws

Vliegveld Teuge dicht, klimaatdoelen in zicht!

Vliegvelden zijn van economisch belang maar veroorzaken veel overlast, geluidshinder en CO2 uitstoot. Vliegveld Teuge wordt m...

Lees verder

Stemverklaring: waarom de Partij voor de Dieren als enige tegen de begroting stemt

Op de basisschool leerden we het al, van uitstel komt afstel. De begroting 2022, die vorige week behandeld werd, bevat geen...

Lees verder