Oranje velden geen reclame voor landbouw en imago groen Apeldoorn


PvdD Apeldoorn stelt vragen over gebruik glyfosaat door boeren in regio.

17 april 2019

Nederland is grootverbruiker van pesticiden. Niet alleen de bollentelers weten er wel raad mee, ook in de landbouw worden bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Het gebruik ervan wordt deze dagen duidelijk gemaakt door de velden die oranje-geel kleuren. Ze zijn letterlijk doodgespoten met glyfosaat, beter bekend als het middel Roundup van Bayer-Monsanto.

Er is veel discussie over het gebruik van dit middel en de roep om een verbod wordt steeds groter. Ook de Tweede kamer wil graag zo'n verbod.

De oranje-gele akkers zijn dan ook niet bepaald een reclameplaatje voor onze landbouw. De schade die glyfosaat veroorzaakt aan de bodem, de kwaliteit van het water en aan de levens van vogels en insecten is echter vele malen desastreuzer.

Omdat het groene imago van Apeldoorn steeds meer verbleekt (denk aan de massale bomenkap binnen onze stadsgrenzen) wil de PvdD Apeldoorn van het college weten hoe ze denken het gebruik van glyfosaat te gaan terugdringen, of beter, verbieden in deze regio? Voor de vragen die we hierover stelden, klik hier.

Gerelateerd nieuws

PvdD vraagt college onmiddellijk afschieten van zwijnen te staken in Beekbergen.

Het afschieten van zwijnen die in de bebouwde kom van Beekbergen lopen moet onmiddellijk worden stopgezet. De Partij voor de ...

Lees verder

Apeldoorn krijgt geen diervriendelijke weginrichting.

Afgelopen maand was de paddentrek er weer: padden, maar ook kikkers en salamanders, komen uit hun winterslaap en trekken naar...

Lees verder