Parkeer­pro­ble­matiek Apeldoorn-West nog ver weg van duurzame oplossing


31 mei 2019

De verkeers- en parkeerproblematiek in Apeldoorn-West is al jarenlang een groot probleem. Apenheul, Julianatoren en Paleis het Loo trekken ieder jaar meer bezoekers en dit zorgt tijdens drukke dagen voor files, parkeerproblemen en dus voor veel overlast. Niet alleen voor de wijkbewoners maar ook voor de natuur in de directe omgeving.

In 2015 besloot de gemeente als tijdelijke oplossing extra parkeerplaatsen op de oefenvelden van AGOVV te creƫren. Bijna vijf jaar verder blijkt de gemeente nog steeds "midden in het proces te zitten van het zoeken naar een permanente oplossing" en daarbij wordt het gebruik van de voetbalvelden van AGOVV niet uitgesloten.

Voor de Partij voor de Dieren is het duidelijk. Er moet structureel gekeken worden hoe ervoor gezorgd kan worden dat er minder toeristen met de auto naar dit kwetsbare Natura 2000 natuurgebied komen. Bij topdrukte zou een transferium bij de Cantharel een duurzame oplossing vormen waarbij zowel de belangen van de natuur, de bewoners van Apeldoorn-West en de toerist die zijn auto kwijt kan, het beste zijn gediend.

De motie die de Partij voor de Dieren, samen met GemeenteBelangen en 50Plus heeft ingediend waarin de partijen het college oproepen consistent beleid te voeren en trouw te blijven aan eerder gewekte verwachtingen door naar een goede en duurzame oplossing te zoeken voor de parkeerproblematiek, werd helaas door een meerderheid in de raad afgewezen.

Gerelateerd nieuws

Noodtoestand natuur en klimaat een feit

Ons klimaat holt achteruit. Vorige week nog publiceerden de Verenigde Naties een rapport over schade aan het milieu door toed...

Lees verder

Apeldoorn blijft trouw aan gifgroen groenbeleid

Half april stelde de Partij voor de Dieren Apeldoorn schriftelijke vragen aan het college over het overmatig gebruik van glyf...

Lees verder