Partij voor de Dieren boos dat er nog steeds circussen met dieren naar Apeldoorn komen


Hoezo Apeldoorn dier­vrien­de­lijke stad?

11 oktober 2019

Tijdens de laatste maanden van het jaar zullen er weer circusvoorstellingen gehouden worden in Apeldoorn. Dat moet plezier opleveren voor jong en oud. Maar hoe zit het met de dieren?

De Partij voor de Dieren vindt vermaak van mensen geen rechtvaardige reden om dieren zoals paarden, runderen, kamelen en honden op te sluiten en om, tijdens optredens, kunstjes te laten uitvoeren. De trainingsmethoden, de huisvesting en het constante reizen van plaats naar plaats maken dat circusdieren een ellendig leven leiden.

Sinds eind 2012 voert Apeldoorn een actief beleid om alleen circussen naar de stad uit te nodigen zonder dieren. Mede hierdoor mag Apeldoorn zichzelf één van de meest diervriendelijke steden van Nederland noemen.

Circussen met dieren zijn ethisch niet te verantwoorden en horen daarom niet in een stad als Apeldoorn met een diervriendelijke reputatie. We zijn dan ook echt boos op het college en hebben vragen gesteld hoe het kan dat er dit najaar toch weer circussen met dieren voorstellingen gaan geven in Apeldoorn? Dit is immers niet volgens de afspraak en past niet bij het diervriendelijke imago van de stad.

Gerelateerd nieuws

Gaat Apeldoorn de eerste stad met 5G functionaliteit in Nederland worden?

De ambitie van wethouder Wim Willems van Lokaal Apeldoorn kent geen grenzen. Hij wil van Apeldoorn een "smart city" maken. Hi...

Lees verder

Apeldoorn wordt vanaf 2020 vuurwerkvrij!

De aanhouder wint!! Al vanaf 2010 (toen we in de gemeenteraad kwamen) proberen we vuurwerkoverlast tegen te gaan. En eindelij...

Lees verder