Partij voor de Dieren roept gemeente op een gezond en plant­aardig eetpa­troon actief te promoten


....en dit onder meer te doen door het "Plant based treaty" te onder­te­kenen.

25 april 2023

Op dit moment is de veeteelt de belangrijkste oorzaak van de wereldwijde vernietiging van belangrijke ecosystemen. De veeteelt is namelijk verantwoordelijk voor ontbossing en grootschalig waterverbruik en mest veroorzaakt bodemvervuiling, het verlies aan biodiversiteit en dode zones in de oceaan, waar het zuurstofgehalte in het water zo laag is dat zeedieren niet kunnen overleven.

Plantaardig heeft de toekomst

De oplossing van het probleem is eenvoudiger is dan veel mensen denken. Wanneer we minder of geen vlees meer eten en onszelf een plantaardige levensstijl aanmeten leveren we een belangrijk aandeel aan een beter klimaat. Meer groente en fruit op ons bord zorgt er voor dat niet alleen wij mensen gezonder worden maar ook onze hele planeet. Wie wil dat nu niet?

Gezonde levenstijl

De gemeente Apeldoorn stimuleert een gezonde levensstijl. Op de gemeentelijke website staat te lezen dat Apeldoorn zich graag daarvoor inzet. Daarom noemt Apeldoorn zich een JOGG gemeente: Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. Een gezond eetpatroon is daarbij van essentieel belang.

Plant Based Treaty

De Partij voor de Dieren roept de gemeente dan ook op zich sterk te maken voor een plantaardig eetpatroon en dit actief te promoten door het Plant Based Treaty te ondertekenen, een internationaal verdrag dat wereldwijd overheden aanzet de gevolgen van intensieve veehouderij een halt toe te roepen.

Teken zelf ook!

Maar niet alleen gemeentes kunnen dit doen. Jij ook!! De klimaatcrisis is een probleem van ons allemaal en jijzelf kan het verschil maken. Teken het verdrag en motiveer ook anderen het te doen. Er zijn alleen maar voordelen. Voor jezelf, voor de dieren en voor de hele planeet.

Gerelateerd nieuws

Gemeente Apeldoorn wil af van afval en voedselverspilling

Eieren gooien als vermaak. Het is niet alleen smaakloos maar ook nog eens een pure vorm van voedselverspilling en dus niet be...

Lees verder

Verslag van het Bomencafé

Op zondag 15 januari 2023 organiseerde de Partij voor de Dieren een volledig volgeboekt bomencafé. Dit doen we omdat het bome...

Lees verder