PvdD stelt vragen over tekorten brandweer na extreme droogte afgelopen zomer


Zijn veiligheid natuur, mens en dier in het geding?

12 december 2018

Onder meer vanwege de extreme droogte van onze laatste zomer vreest de brandweer van Apeldoorn last te gaan krijgen van enorme tekorten aan materiaal en mankracht, zo blijkt uit een (brand)brief die we ontvingen van het college.

De Partij voor de Dieren vindt dit een zeer verontrustende situatie aangezien door de klimaatverandering de inzet van de brandweer alleen maar toe zal nemen.

Uit hittestresskaarten blijkt dat niet alleen binnensteden en industrieterreinen risicovolle gebieden zijn tijdens warme en droge zomers, ook zorginstellingen, scholen en stallen zijn gevoelige locaties voor oververhitting.

Bij aanhoudende droogte neemt bovendien het risico op natuurbranden toe en is het daarnaast wenselijk om dieren en planten van extra water te voorzien. Ook dit is een taak van de brandweer.

Veiligheid en gezondheid zijn onbetaalbaar, maar moeten wel gefinancierd worden. Het is dan ook noodzakelijk dat er voldoende brandweerposten zijn met goed materiaal en we hebben het college daarom hierover vragen gesteld. Klik hier om de vragen te lezen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Apeldoorn belooft meer controle op vuurwerkoverlast in vier parken

Tijdens de raadsvergadering van 6 december heeft raadslid Arjan Groters een motie ingediend om vuurwerkvrije zones aan te wij...

Lees verder

PvdD stelt vragen over uitgifte bedrijfskavels

De ambities van Apeldoorn als groene stad en gezinsstad staan opnieuw onder druk. Het bedrijventerrein de Ecofactorij, aangew...

Lees verder