PvdD stelt vragen over uitgifte bedrijfs­kavels


Komst "foute" bedrijven verzieken kwaliteit Apeldoorn

12 december 2018

De ambities van Apeldoorn als groene stad en gezinsstad staan opnieuw onder druk. Het bedrijventerrein de Ecofactorij, aangewezen door de gemeente, als vestigingsplek van bedrijven met een groen en duurzaam profiel, is door de komst van mestvergister Greenferm inmiddels zijn groene en duurzame status kwijtgeraakt.

Inwoners van de de Maten klagen over de afgenomen luchtkwaliteit en een te hoog aantal vervoersbewegingen in hun directe leefomgeving.

De Partij voor de Dieren heeft sterk de indruk dat de gemeente de rode loper uitrolt voor ieder bedrijf dat zich in Apeldoorn wil vestigen, ook als deze de originele ambities van de stad schaadt of ├╝berhaupt niet thuishoort op het aangewezen industrieterrein. Bovendien willen we weten of het college wijkraden informeert over een mogelijke vergunningverlening en wat het college doet bij kritische geluiden? Alle vragen die we hierover het college stellen lees je hier.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

PvdD stelt vragen over tekorten brandweer na extreme droogte afgelopen zomer

Onder meer vanwege de extreme droogte van onze laatste zomer vreest de brandweer van Apeldoorn last te gaan krijgen van enorm...

Lees verder

Parkeerbeleid in Apeldoorn besproken tijdens Politieke Markt

Tijdens de bespreking van de parkeervisie heeft Maaike Moulijn, namens de PvdD, de raad opgeroepen om als gemeente ambitie te...

Lees verder