Vragen over duur­zaamheid van ons veevoer


Nederland is als grote importeur van soja mede schuldig aan bosbranden in Braziliƫ

12 september 2019

De Amazone staat in brand. De wereld is geschokt en stuurt geld voor bluswerkzaamheden. We blussen daarmee ook de brandjes van ons geweten want het Amazonewoud brandt en wordt gekapt vanwege de productie van soja ten behoeve van veevoer. Nederland is een grote importeur van soja door Nederlandse veehouderijen en daarmee zijn we medeschuldig aan deze enorme natuurramp.

Apeldoorn is een groene stad, zelfs de groenste in het oosten van Nederland. Hoe kun je echter claimen "groen" te zijn wanneer je mede verantwoordelijk bent voor de bosbranden in een ander deel van de wereld?

Daarom stelt de Partij voor de Dieren vragen aan het college hoe de gemeente Apeldoorn, als groene en duurzame gemeente, zich actief inzet om soja voor veevoer uit Braziliƫ te boycotten, lokale boeren te stimuleren om te schakelen naar lokaal geteeld veevoer en zelf het goede voorbeeld neemt door in de gemeentelijke kantines en restaurants geen Braziliaanse producten maar duurzame alternatieven aan te bieden?

Welke vragen we het college nog meer stelden met betrekking tot dit onderwerp lees je hier.

Gerelateerd nieuws

Apeldoorn neemt geen extra actie tegen veetransporten tijdens hitte

Het is verzengend heet in Nederland en voor de tweede keer deze zomer heeft het RIVM het Nationaal hitteplan in werking geste...

Lees verder

Locatie voor plaatsing windmolens blijft gemoederen bezighouden in Apeldoorn

Om de aarde leefbaar te houden moeten we zo snel mogelijk omschakelen naar duurzame energie. Een deel van die duurzame energi...

Lees verder