Zorgen om lot huis­dieren bij mensen in armoede


PvdD stelt samen met PvdA vragen aan college om hulp te bieden aan huis­dieren bij mensen in geld­pro­blemen

14 februari 2023

Ruim 56% van de huishoudens in Nederland heeft één of meer huisdieren. Dat betekent dat er miljoenen honden, katten, knaagdieren, vogels en andere dieren als gezelschapsdier in ons land worden gehouden.

Een huisdier zorgt voor gezelschap en geeft plezier, troost en steun en is voor heel veel mensen een liefdevolle huisgenoot waar ze lief en leed mee kunnen delen.

Door gezondheidsredenen, financiële tegenvallers en ook de gestegen kosten van voedsel en energie zijn er helaas steeds meer mensen die moeite hebben om rond te komen. Dat heeft niet alleen grote gevolgen voor de mensen zelf maar ook voor een geliefd huisdier, nog meer wanneer het ziek wordt en de rekening van de dierenarts niet betaald kan worden.

De Partij voor de Dieren, samen met haar collega's van de Partij voor de Arbeid, maken zich zorgen over de gevolgen van armoede voor huisdieren en hebben de gemeente vragen gesteld wat er gedaan kan worden om zowel de dieren als de baasjes te helpen.

Lees de vragen die we gesteld hebben hier.

Meer lezen over dit onderwerp:


Gerelateerd nieuws

Biomassa centrale in Ugchelen mag blijven

De gemeente Apeldoorn heeft als ambitie om sneller klimaatneutraal te worden dan de landelijke trend. In 2030 wil Apeldoorn 2...

Lees verder

Partij voor de Dieren opent samen met SWMA gifmeldpunt

Het is lente en dus kleuren de velden...niet met prachtige kleuren van wilde bloemen maar oranjegeel door het gebruik van gly...

Lees verder