Achmea maakt werk van biodi­ver­siteit


....en is daarmee een voorbeeld voor andere bedrijven in Apeldoorn.

26 november 2021

De Partij voor de Dieren zet zich al jaren in om de biodiversiteit in Apeldoorn te versterken. Dat is hard nodig want wereldwijd sterven veel dieren- en plantensoorten uit doordat de natuur in onbalans is geraakt. De crisis die daardoor is ontstaan tast het leefklimaat aan van zowel mens, dier en natuur. De gevolgen van deze crisis ervaren we inmiddels dagelijks en het is dus ontzettend belangrijk om wat aan de huidige biodiversiteitscrisis te doen.

Gelukkig zien we al veel goede initiatieven ontstaan, niet alleen bij onze inwoners maar ook bij Apeldoornse bedrijven. Een mooi voorbeeld hiervan is Achmea dat rondom het bedrijfspand aan de slag is gegaan en werk gemaakt heeft van het vergroenen van de omgeving en versterken van de biodiversiteit. Achmea heeft er een mooi filmpje van gemaakt om te laten zien hoe ze het aangepakt hebben en wat het heeft opgeleverd.

Voor andere ondernemers die bijvoorbeeld parkeerplaatsen of asfalt voor groen willen inleveren, heeft de gemeente samen met IVN een mooie actie bedacht en gratis pakketten met boompjes, struiken en zaaigoed weggegeven aan bedrijven, organisaties en ook burgers. Alle pakketten zijn inmiddels vergeven maar komend voorjaar komt er wellicht nog zo'n actie. Interesse? Klik dan hier voor meer informatie.

Omdat de gemeente met deze actie werkt aan het versterken van de biodiversiteit, hebben de de gemeente schriftelijke vragen gesteld hoe andere Apeldoornse bedrijven omgaan met biodiversiteit en of de gemeente ook hen stimuleert hun bedrijventerreinen te vergroenen.

Meer lezen over wat de Partij voor de Dieren de afgelopen tijd gedaan heeft om de biodiversiteit te versterken? Lees dan de artikelen hieronder en doe goede ideeën op om zelf aan de slag te gaan om de natuur in onze gemeente te versterken en je eigen woonomgeving te vergroenen.

Gerelateerd nieuws

Kandidaten PvdD fractie Apeldoorn bekend

De Partij voor de Dieren zal tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022, weer meedoen in Apeldoorn en present...

Lees verder

Apeldoorn heeft focus op het voorkomen van afval.....

Vorige maand heeft de Partij voor de Dieren, samen met de ChristenUnie, een motie ingediend om de JA-JA-sticker in Apeldoorn ...

Lees verder