Partij voor de Dieren opent samen met SWMA gifmeldpunt


31 maart 2023

Het is lente en dus kleuren de velden...niet met prachtige kleuren van wilde bloemen maar oranjegeel door het gebruik van glyfosaat door boeren om de akkers dood te spuiten. Letterlijk.

Glyfosaat stopt de groei van ongewenste planten, grassen en onkruid maar doodt ook het bodemleven. Bovendien komt deze kankerverwekkende stof zo ook in ons drinkwater terecht.

Alarmbel

De Partij voor de Dieren trekt al jaren aan de alarmbel en wil een onmiddellijk verbod op het gebruik van deze en alle andere bestrijdingsmiddelen in de landbouwsector.

We stelden diverse malen het gifgebruik aan de kaak middels schriftelijke vragen en we organiseerden tijdens de coronacrisis een interessante Webinar samen met de mensen van Stichting Meten is Weten. Tijdens deze online bijeenkomst bleek dat heel veel mensen zich enorme zorgen maken over het gifgebruik in hun directe leefomgeving.

In Wenum Wiesel heeft een actiegroep een gif onderzoek laten doen. Daaruit bleek dat er heel veel soorten gif, ook illegale soorten, werden gevonden, ook op grote afstand van de akkers.


  Meld gif gebruik

  De Partij voor de Dieren wil dat Apeldoorn meer gaat doen om gif te bestrijden. Daarom hebben we, samen met de Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn, de SWMA, een gif meldpunt geopend.

  Maak een foto van een veld waar gif is of wordt gebruikt en geef de locatie door via het sturen van een mail aan: pvdd@apeldoorn.nl. Geef ook door welke zorgen u heeft. We gaan alle meldingen verzamelen en aanbieden aan de burgemeester.

  Meer lezen:

  Gerelateerd nieuws

  Zorgen om lot huisdieren bij mensen in armoede

  Ruim 56% van de huishoudens in Nederland heeft één of meer huisdieren. Dat betekent dat er miljoenen honden, katten, knaagdie...

  Lees verder

  Het jaarverslag van 2022 staat online

  Het dertiende jaarverslag van de Partij voor de Dieren Apeldoorn, vers van de pers, staat nu online, op deze website. Het is...

  Lees verder