Harry Voss, man van actie, komt op voor zwijnen


27 maart 2018

Na acht jaar actief te zijn geweest als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Apeldoorn heeft Harry Voss zich teruggetrokken uit de politiek. Als voorvechter van dierenwelzijn blijft hij wel actief en momenteel is hij voor de gemeente Apeldoorn actief als zwijnenexpert en helpt hij mee om Hoenderloo te verlossen van nachtelijke bezoekjes van deze olijke wroeters, zonder dat daarvoor uiteraard de dieren hoeven worden afgeschoten.

De zwijnensociëteit

De wilde zwijnen zitten Harry in het hart en uit liefde voor deze dieren en ook om zich sterk te maken voor het welzijn van het wilde zwijn heeft Harry "De Zwijnensociëteit" opgericht. De officiele opening heeft plaats op 1e Paasdag, zondag 1 april aanstaande en Harry nodigt je van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Om 17.00 uur 's middags bij Art Café SamSam (van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn) zal Harry Voss het woord nemen om de sociëteit officieel in het leven te roepen. Die middag zal er tevens een expositie te zien zijn van schilder Simon Drost en natuurfotograaf Remco Stunnenberg die beiden het wilde zwijn op een unieke manier hebben vereeuwigd. Bovendien zal stadsdichter Aad van de Waal deze middag enkele gedichten voordragen over -hoe kan het ook anders- het wilde zwijn.

Kom je ook?

Reserveren voor deze middag is niet nodig, wel zou Harry graag van tevoren horen of je komt. Stuur hem dus even een mailtje om hem te laten weten dat je van de partij bent. Dit kan naar: s.voss1.1@kpnmail.nl

Namens Harry alvast hartelijk dank en tot 1 april.... (geen grapje hoor)

Harry knokt voor de zwijnen in Hoenderloo

Harry heeft in de hekken rondom Hoenderloo gaten gevonden en daarbij zwijnensporen en dus de oorzaak van de nachtelijke omzwervingen van de zwijnen in het dorp.

Ook ontdekte Harry een gat dat inmiddels is gedicht, Harry vermoedt door een groep jagers. Een rotte van zo'n 15 wilde zwijnen zit daardoor aan de verkeerde kant van het hek opgesloten en de jagers hopen nu op toestemming om de dieren alsnog af te schieten.

Harry is druk in onderhandeling met de gemeente om toestemming te krijgen tijdelijk een hek te openen om zo de dieren weer terug te krijgen aan de goede zijde van de afrastering. Dat blijkt echter nog niet zo gemakkelijk. De gemeente wil helpen en denkt constructief mee maar het desbetreffende hel blijkt eigendom te zijn van een particulier. Uiteraard is voor Harry schieten geen optie en zet hij alles op alles om de dieren te helpen.

Op deze pagina zullen we het nieuws op de voet blijven volgen en alle ontwikkelingen melden.

Lees ook:

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2309431/Oplossing-voor-overlast-wilde-zwijnen-Open-de-gedichte-gaten

en:

https://www.destentor.nl/apeldoorn/zwijnenoverlast-in-hoenderloo-nieuw-hekwerk-of-varkens-accepteren~afa6a53c/

Gerelateerd nieuws

Maaike als nieuwe fractievoorzitter tijdens duidingsdebat

Afgelopen 22 maart, daags na de gemeenteraadsverkiezingen, was de avond van het Duidingsdebat. Tijdens dit debat geven alle p...

Lees verder

Help Harry Voss om Hoenderlose zwijnen te redden van de dood

Harry knokt voor de zwijnen in Hoenderloo Hoenderloo heeft naar eigen zeggen last van zwijnen die 's nachts een wandeling do...

Lees verder