Partij onder­zoekt leef­om­stan­dig­heden circus­dieren


30 december 2010

Fractievoorzitter Harry Voss en fractievolger Marjolein Meurs hebben afgelopen week stiekem een kijkje achter de schermen genomen bij Wintercircus Wim Zomer.

Ze deden daar schokkende ontdekkingen. De olifanten waren zowel aan voor- en achterpoot vastgeketend. Daarnaast vertoonden ze ernstig gestoord gedrag. Onafhankelijke onderzoekers concludeerden al eerder dat het ketenen van olifanten onacceptabel is. Doordat de staltenten nauwelijks of niet verwarmd worden, lopen de olifanten een verhoogd risico op longontsteking en het bevriezen van de oren.

In Nederland is er nauwelijks wetgeving rond circusdieren, waardoor zij regelmatig onder te lage temperaturen gehouden worden. In Duitsland moet het in de tent waar zij staan minimaal 15 graden Celsius zijn.

Naast olifanten waren er o.a. zeeleeuwen die zeer onnatuurlijk kunstjes moesten vertonen.


Gerelateerd nieuws

Voss reikt oorkonde uit aan Belastingdienst

Enkele dagen liep er een vos rond in de binnentuin van de Belastingdienst. Enkele medewerkers hebben zich ingezet om het ...

Lees verder

Het Loo wijst kritiek op sluiting af

Apeldoorn hoeft er voorlopig niet op te rekenen dat Houtvesterij Het Loo het hele jaar door volledig is opengesteld. ...

Lees verder