Tweede Kamerlid Esther Ouwehand trapt campagne af tegen mega­stallen


29 mei 2010

Apeldoorn, 28 mei 2010.

Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren, zal maandag in Beemte Broekland de Apeldoornse campagne ‘Megastallenvrije gemeente’ aftrappen. Esther zal gezamenlijk met Apeldoornse leden op de fiets naar Beemte Broekland gaan en daar een korte actie voeren.

In het nabij gelegen LOG (Landbouw Ontwikkelings Gebied) Beemte-Vaassen zijn plannen om megastallen en een nertsenfokkerij te bouwen. De Partij voor de Dieren is, net als veel burgers, tegen de komst van megastallen vanwege het dierenleed, aantasting van het milieu en de gevaren voor de volksgezondheid.

Er zal omstreeks 15.00 uur vanaf het NS station in Apeldoorn naar het LOG gefietst worden op een Sparta ION waar rond 15.45 uur het bord ‘Megastallenvrije gemeente’ zal worden geplaatst aan de Beemterweg.

Na afloop zal Esther Ouwehand naar Gigant gaan om daar de film ‘Sea the Truth’ in te leiden.


Gerelateerd nieuws

Sea the Truth in Apeldoorn op 31 mei met Esther Ouwehand

In de week dat experts van de Verenigde Naties waarschuwen dat het uitsterven van oceaanvissen dreigt binnen 40 jaar, heeft...

Lees verder

Partij voor de Dieren verheugd: ook in Apeldoorn een wethouder dierenwelzijn

Partij voor de Dieren Apeldoorn had al eerder aangedrongen op een wethouder voor dierenwelzijn, zoals al het geval was in v...

Lees verder