Waar zijn de Apel­doornse duur­zaam­heids­plannen gebleven?


11 oktober 2012

Op 10 oktober was het Nationale Duurzaamheidsdag. Reden voor de Apeldoornse fractie van de Partij voor de Dieren om eens stil te staan bij de Apeldoornse doelstelling 'energieneutrale gemeente in 2020'.

Het in 2010 afgesproken project DAF (Duurzaam, Aanpasbaar en Flexibel) is al een afgezwakte versie van de originele doelstelling, zoals deze al in 1997 in een nota was vastgelegd. De PvdD heeft nu echter het idee dat nagenoeg alles wat met duurzaamheid te maken heeft onder leiding van Wethouder Olaf Prinsen aan de kant wordt geschoven. Ook de gemeentelijke afdeling die zich bezig hield met Apeldoorn energieneutraal in 2020 is al opgeheven en daardoor is het voor de gemeenteraad nagenoeg onmogelijk om de stand van zaken te achterhalen, laat staan te controleren.

Om wethouder Prinsen te prikkelen heeft de PvdD op alle plakzuilen in Apeldoorn posters geplakt met de tekst: Hé Olaf, hoe duurzaam denk jij eigenlijk? De PvdD hoopt dat B&W onder leiding van wethouder Prinsen nu eindelijk eens met concrete plannen komt om de duurzaamheidsdoelstelling voor 2020 te behalen. “Het is echt niet genoeg om in 2010 te pronken met een elektrische scooter, zoals Olaf vóór de gemeenteraadsverkiezingen deed, en vervolgens, toen hij eenmaal in het college van B&W zat, aan het onderwerp duurzaamheid nauwelijks nog aandacht te besteden”, zegt Marc Bontenbal van de PvdD. Hij verwacht dan ook binnen afzienbare tijd van het college een overzicht te krijgen waar Apeldoorn ten opzichte van de doelstellingen voor 2020 nu staat.

Gerelateerd nieuws

Raadslid Harry Voss mee op maatschappelijke stage

Fractievoorzitter Harry Voss is woensdag 10 oktober mee geweest met ...

Lees verder

PvdD stemt tegen 10 miljoen voor Ecofactorij2

Apeldoorn, 11 oktober 2012 - Terwijl er zwaar bezuinigd wordt op natuureducatie, duurzaamheid, het verenigingsleven en vel...

Lees verder